Goede doelen
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Goede doelen

Wij bij NOVASOL weten dat niet iedereen de gemakken ervaart om op vakantie te gaan of zelfs een eigen comfortabel huis heeft om in te leven. Daarom zien wij het als onze taak om zoveel mogelijk mensen, wiens geluk is ontzegd door verschillende redenen, te helpen.

 

´Hij die goed doet goed ontmoet´- door deze woorden van Lao Tzu kiest NOVASOL Vakantiehuizen zijn goede doelen.

 

Onze hulp steunt een aantal fantastische doelen zoals ‘der Brücke e.V’, ‘Christian Relief Association of Wismar’ en onderzoeken en behandelingen van diverse projecten voor de Sclerose vereniging.


Terwijl de Albanese kustregio´s en de hoofdstad Tirana moderne en levendige plaatsen zijn, hebben de bewoners van de Mokra regio in de bergen van Albanië toch een heel ander leven. De jarenlange uitsluiting van het politieke systeem onder Enver Hoxha heeft voor een verarmde en regressieve samenleving gezorgd zonder moderne gemakken. Door een gebrek aan goede infrastructuur is het gebied moeilijk bereikbaar. Hierdoor kunnen kinderen uit de bergdorpen niet naar de regionale scholen die verder weg liggen.

 

NOVASOL Vakantiehuizen steunt ‘Christian Relief Association Wismar’ die al een paar jaar bezig zijn met het bouwen, uitbreiden en verbeteren van faciliteiten voor lokale kostscholen, zodat de kinderen uit dit gebied toch naar school kunnen. Ook de kinderen die op straat leven kunnen hier terecht. NOVASOL Vakantiehuizen´s Kerstconcert werd ten behoeve van de kostscholen gehouden en de donaties zijn geschonken aan het ‘Christian Relief Association Wismar’. Ook werden er kerstcadeaus ingezameld en gedoneerd aan de kinderen. Hiermee heeft NOVASOL Vakantiehuizen €14.000,- opgehaald voor de Christian Association Wismar.Toerisme speelt van oudsher een belangrijke rol in de Duits-Deense relatie; ongeveer een half miljoen Duitse toeristen brengen elk jaar hun vakantie door in meer dan 10.000 Deense vakantiehuizen. De Deense Royals die Hamburg bezochten, moesten daarom een passend geschenk meebrengen.

 

Kroonprinses Mary is het hoofd van het Deense Psychiatrie Fonds en ontving het geschenk. Namens alle vertegenwoordigers gaf de directeur van het ‘Brücke Rendsburg-Eckernförde e.V.’ fonds een donatie van 50 vakantiehuis-vakanties die onder andere door NOVASOL Vakantiehuizen waren verschaft.

 

Carlos Villaro Lassen, directeur van de Deense brancheorganisatie van vakantiehuisverhuurders, was erg trots en blij dat de Deense kroonprinses de donatie heeft aanvaard.


Sinds 2007 werkt NOVASOL Vakantiehuizen met veel succes samen met de Deense MS-organisatie Sclerose Foreningen.

 

Samen met deze en enkele andere Europese MS-organisaties heeft NOVASOL Vakantiehuizen donaties bij medewerkers en klanten geworven. Met deze donaties worden aan gezinnen waarbij één lid MS-patiënt is vakantiehuizen bij het mindervaliden vakantiedorp ‘Dronningens Ferieby ‘in Grenå / Jutland gratis voor een week beschikbaar gesteld.

 

De vakantiehuizen in Dronningens Ferieby Grenå zijn allemaal volledig toegankelijk en dus ideaal voor rolstoelgebruikers.

 

De grote dankbaarheid, vreugde en het geluk dat de families ervaren, bevestigt het succes van de samenwerking tussen NOVASOL Vakantiehuizen en de MS Scleroseforeningen.