vakantiehuis 100 jaar Groote Oorlog
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
Uitgebreid zoeken in het aanbod

Beste Reisorganisatie 2017
Beste Prijs Garantie
Géén boekingskosten
Specialist sinds 1968
47.000 accommodaties
Aangesloten bij ANVR, SGR

Onze medewerkers staan u graag te woord.

» Telefoon: 013 467 7730
» E-mail: novasol@novasol.nl
» Chat: Start Live Chat

Volg ons op verschillende Social Media of ontvang onze nieuwsbrief:

   FACEBOOK      TWITTER
  YOUTUBE        NIEUWSBRIEF

100 jaar Groote Oorlog

De komende jaren herdenkt België de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog. Ook WOII wordt op diverse plaatsen herdacht. NOVASOL Vakantiehuizen heeft diverse vakantiehuizen in Vlaanderen die een goed uitgangspunt kunnen zijn voor een bezoek aan een of meerdere onderdelen binnen dit thema.


Tyne Cot Cemetery is de grootste begraafplaats op het vasteland en de belangrijkste getuige van de bloedige Slag van Passendale. Omstreeks 12.000 soldaten liggen op deze plaats begraven. Op het Aanvullend staan op het indrukwekkende Memorial nog eens 35.000 namen van soldaten zonder een graf, van degene die sneuvelden na 15 augustus 1917.

 

In het bezoekerscentrum kunt het u het indrukwekkende verhaal zien van Tyne Cot Cemetery en de gesneuvelden van Passendale alsmede heeft u hier een uniek uitzicht over de oude slagvelden.

 

Het bezoekerscentrum is gratis toegankelijk en geopend van 1 februari tot 30 november, van 10.00 tot 18.00 uur.

> Vakantiehuizen in de omgeving


huur een vakantiehuis in België

‘De Ganzepoot’, dat is de benaming waaronder het sluizencomplex van Nieuwpoort beter bekend is. De vorm van het sluizencomplex is de basis geweest voor deze benaming. Tijdens de Eerste Wereldoorlog speelde deze plek bij Nieuwpoort een zeer belangrijke rol. Door het openen van de sluizen in oktober 1914 werd de IJzervlakte geheel onder water gezet. Daarmee werd een definitief einde gemaakt aan het oprukken van de Duitse troepen op dat moment. De sluizen van Duinkerke zorgen ervoor dat de IJzervlakte tijdens de Eerste wereldoorlog onder water bleven staan.

 

Het Bezoekerscentrum ‘De Ganzepoot’ opent hier einde 2014. Hier komt u meer te weten over de rol van het sluizencomplex tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het centrum is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang en is gratis toegankelijk.

> Vakantiehuizen in de nabije omgeving


Het duingebied van Domein Raversijde is een beschermd natuurgebied. U treft een historische plek die u in meeneemt in de sferen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. U heeft de mogelijkheid om de verschillende gerestaureerde bouwwerken te bezichtigen. Dit zijn onder andere stellingen, batterijen en bunkers. Ter plekke tonen de diorama’s de omstandigheden waarin het Duitse leger leefde. De verschillende constructies staan met elkaar in verbinding door een netwerk van tunnels en wegen. Binnen Europa is dit geheel een van de best bewaarde en indrukwekkende overblijfselen van de zogenaamde Atlantikwall, de 2685 km lange verdedigingslinie, die nazi-Duitsland tijdens WOII in bezet gebied aanlegde om invasie te voorkomen.

 

Het Openluchtmuseum is geopend van 1 april tot en met 11 november, tussen 14.00 en 17.00 uur.

> Vakantiehuizen in de nabije omgeving

Zoek vakantiehuis in de nabije omgeving