Vakantieparken in België
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
Uitgebreid zoeken in het aanbod

Beste Reisorganisatie 2017
Beste Prijs Garantie
Géén boekingskosten
Specialist sinds 1968
47.000 accommodaties
Aangesloten bij ANVR, SGR

Onze medewerkers staan u graag te woord.

» Telefoon: 013 467 7730
» E-mail: novasol@novasol.nl
» Chat: Start Live Chat

Volg ons op verschillende Social Media of ontvang onze nieuwsbrief:

   FACEBOOK      TWITTER
  YOUTUBE        NIEUWSBRIEF

Vakantieparken in België

Met het gezin of de familie vakantie vieren op een vakantiepark. De accommodaties op een park zijn meestal praktisch ingericht en bieden naast het verblijf ook extra faciliteiten. Tijdens je vakantie in België is het daarom een leuke manier van tijd doorbrengen met elkaar. In een vakantiehuis van NOVASOL staat plezier, ontspanning en omgeving centraal. Bezoek bijvoorbeeld het vrij recent gebouwde Sunclass Sonnevijver Vijverdorp, waar je geniet van de prachtige natuur van de Hoge Kempen.


Met het gezin op vakantie naar België

Als je op zoek bent naar leuke vakantiehuisjes in België voor het hele gezin of misschien met meerdere gezinnen dan kan een vakantiepark een perfect uitgangspunt bieden. In de ochtend heerlijk ontbijten met iedereen aan de ontbijttafel, op een tijd zoals het jullie uitkomt. Voor de middagen is er voldoende keuze. Soms heb je een zwembad, (midget)golf of andere leuke activiteiten waarvoor je niet van het vakantiepark af hoeft. En in een ander geval kies je juist voor een fietstocht in de omgeving, omdat de natuur er zo ontzettend mooi is. Fietsverhuur behoort op verschillende parken tot de mogelijkheden en het voordeel van een vakantiepark is dat de mensen van de receptie je vaak kunnen vertellen wat de mooie plekjes zijn en wat de hoogtepunten zijn in de omgeving. Want die wil je zeker niet missen. Enkele voordelen van een verblijf op een vakantiepark zijn:

  • Extra faciliteiten aanwezig, zoals zwembad of animatie
  • Service en tips van de receptie
  • Praktische accommodaties, gericht op gezinnen en families
  • Extra’s te boeken voor kleine kinderen, zoals kinderledikant
  • Interessante aanbiedingen, zoals voor de aanwezige horeca
  • Flexibel te boeken, voor een week of een weekend


Veelzijdig aanbod vakantieparken

De vakantieparken die NOVASOL in België biedt zijn veelzijdig te noemen. Het ene park is rustig gelegen in de bossen in de Ardennen, het volgende biedt aaneengeschakelde vakantiewoningen in Vlaanderen nabij de Belgische Kust en weer een ander is gelegen nabij een golfbaan. Voor ieder wat wils dus. Grote kans dat er ook een vakantiepark tussen zit wat voldoet aan jouw wensen. Onze vakantieparken bevinden zich voor het grootste deel in het oosten van België. Van Belgisch Limburg tot de Ardennen en de grens met Luxemburg in het zuiden. Iedere regio met eigen charmes en mogelijkheden tot uitstapjes buiten het vakantiepark.


Vakantieparken voor sportievelingen

Door de variëteit van de vakantieparken in België kunnen de wat sportievere gasten hun hart ophalen, helemaal op onze vakantieparken in de Belgische Ardennen. Op de fiets of te voet ontdek je de omliggende omgeving en de natuur. Heb je zelf je fietsen meegenomen of wil je ze liever huren voor bijvoorbeeld een dag? In België worden op veel van de vakantieparken in ons aanbod ook fietsen te huur aangeboden. Vakantieparken in België hebben meestal meer te bieden dan alleen de accommodatie. Zo heeft het vakantiepark Jardins du Golf, zoals de naam al zegt, een 18 en 9-holes golfbaan nabij het park. En vergeet het (overdekte) zwembad niet. Je kunt er zoveel baantjes trekken als je wilt!Cultuur, natuur en gastronomie gecombineerd

Naast de vele mogelijkheden voor vermaak op een vakantiepark, kies je soms voor andere bezienswaardigheden of activiteiten in de omgeving. België is een uitnodigende vakantiebestemming in vele opzichten. De verschillende regio’s bieden elk voor zich weer andere bijzonderheden. In Limburg biedt NOVASOL bijvoorbeeld accommodaties op Sunclass Sonnevijver Vijverdorp, een echte garantie voor genieten van de prachtige natuur en op korte afstand van de historisch stad Maastricht. In de provincie Hengouwen ligt een fantastisch natuurreservaat, welke je vanuit een verblijf op vakantiepark Village de Vacances d’Oignies gemakkelijk kunt bezoeken. Zo biedt ieder park weer afzonderlijke mogelijkheden, op allerlei aantrekkelijke gebieden.


Ontdekkingsreis voor kinderen

Wat we allemaal weten is dat kinderen vanaf het moment dat ze kunnen kruipen heel graag op ontdekking uitgaan. Ze willen alsmaar meer weten over de wereld waarin zij zich bevinden en de omgeving waar ze aan worden blootgesteld. Het grote voordeel van een vakantie op een vakantiepark is dat de omgeving is ingericht voor (kleine) kinderen. Dit uit zich op allerlei manieren. Je zult geen vakantiepark in België vinden waarop zich geen speeltuintjes bevinden, de meeste horecagelegenheden hebben ontdekkingshoekjes, kinderstoeltjes, verschoningsruimtes of magnetrons voor het opwarmen van een groentehapje of flesje melk. Ook op het gebied van veiligheid is vaak meegedacht met kersverse ouders. Daarnaast organiseren diverse parken activiteiten, in sommige gevallen is er zelfs een animatieteam aanwezig, welke net dat extraatje biedt in de beleving van het plezier voor jouw kind. Vakantie vieren op een park is daarom uitermate geschikt om jouw kind met een gerust hart mee te nemen tijdens jouw vakantie in België.


Meerdere generaties met elkaar

Je hebt het vast zelf ook wel eens gedaan of je kent anderen die het doen: met meerdere generaties op vakantie. Grootouders vinden het meestal heerlijk om hun tijd door te brengen met kinderen en kleinkinderen. De momenten van echt met de gehele familie bij elkaar te zijn, zijn vaak schaars. Daarom wordt dit met regelmatig gepland in de vorm van een weekend of weekje weg. Dan komt er zeker niets tussendoor. Quality time, met elkaar. Samen eten, activiteiten doen of gewoon bijkletsen. Een vakantiepark, waar je de mogelijkheid hebt veel te ondernemen samen is daarvoor een ideaal uitgangspunt. Naast de familievriendelijke faciliteiten heb je ook de mogelijkheid van het huren van vakantiehuisjes vlakbij of zelfs naast elkaar. Samen op vakantie en toch een stukje privacy, perfect toch?


Er is ontzettend veel te zien en te beleven op onze vakantieparken. Zoveel dat we het niet allemaal kunnen benoemen. De beste manier is daarom om zelf te ontdekken wat onze vakantieparken in België allemaal te bieden hebben.

 

Twijfel niet en boek een vakantie op een vakantiepark in België. Met je gezin of met de gehele familie, er is altijd iets leuks te doen of te zien. Achteraf heb je zeker geen spijt. Heel veel plezier gewenst!


Ben je geïnteresseerd in nog meer leuke tips?

Lees dan ook eens deze pagina over onze groepsaccommodaties in België of ontdek welke steden in België je zeker eens moet bezoeken.