Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vakantiehuis in Oost-Vlaanderen

Vakantiehuis in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen kunt u vanuit uw vakantiehuis mooie steden en natuurgebieden bezoeken, welke desondanks de strategische ligging toeristisch gezien nog niet heel bekend zijn. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de Meetjeslandse Kreken in het noorden van Oost-Vlaanderen. Dit is een prachtig gebied met waterplassen, die samen een ongerept polderlandschap vormen. De authentieke stad Dendermonde is tevens een bezoek waard. De Belforttoren op het gezellige marktplein staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hoofdstad

De hoofdstad van Oost-Vlaanderen is Gent. Deze uitnodigende stad vol prachtige monumenten en gezellige terrasjes is vanuit uw vakantiehuis in Oost-Vlaanderen gemakkelijk bereikbaar. Bewonder de indrukwekkende Sint-Baafskathedraal met maar liefst 22 altaren of geniet van een onvergetelijke boottocht door de stadskern en overzie de Gras- en Korenlei vanuit de Gentse binnenwateren. De stad biedt tevens veel ambachtswinkels en uitstekende restaurants.

Attractieparken

Vanuit uw vakantiehuis in Oost-Vlaanderen bereikt u gemakkelijk enkele leuke parken voor een dagje uit. Breng in Adegem een bezoek aan het oorlogsmuseum en de prachtig aangelegde tuinen. In Sint-Niklaas is recreatiepark De Ster gelegen. Geniet op het strand aan de recreatieplas van het mooie weer, terwijl uw kinderen zich vermaken in de speeltuin. Wanneer het weer even niet meewerkt, kunnen jonge kinderen terecht in de binnenspeeltuin Pretland. Deze binnenspeeltuin is in Gent gelegen.

Regio

Wanneer u in een vakantiehuis in Oost-Vlaanderen verblijft, dient u beslist de sfeervolle stad Oudenaarde te bezoeken. Bewonder het plaatselijke stadhuis, adt op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In Ename, een deelgemeente van Oudenaarde, bevindt zich het Provinciaal Archeologisch Museum. In dit verrassende museum kunt u onder meer de ruĆÆne van de Sint-Salvatorabdij bezichtigen. Bezoek ook de stad Sint-Niklaas. In deze uitnodigende stad is het grootste marktplein van BelgiĆ« gelegen.