Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vakantiehuis in West- Vlaanderen

Vanuit uw vakantiehuis in West-Vlaanderen is de zee gemakkelijk bereikbaar. De volledige kustlijn van Belgiƫ is in deze provincie gelegen. De provincie West-Vlaanderen beschikt tevens over prachtige natuurgebieden, zoals Het Zwin vlakbij de Nederlandse grens. In het zuiden van West-Vlaanderen is het karakteristieke Heuvelland gelegen. Deze streek kenmerkt zich door de glooiende bosgebieden, uitgestrekte landbouwgronden en unieke natuurreservaten.

De hoofdstad

De hoofdstad van West-Vlaanderen is Brugge. Het historische centrum van Brugge is een wereldberoemde toeristische trekpleister en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel over de Grote Markt en bezichtig het Belfort. Op de bekende Burg vindt u het stadhuis, de Sint-Donaasproosdij en het voormalige landhuis van het Brugse Vrije. Slenter over de Dijver, waar u typische huizen met trapgevels kunt bewonderen, met op de achtergrond de toren van de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekerk. Tevens beschikt Brugge over enkele schitterende stadspoorten en musea, waaronder het Gruuthusemuseum en het Groeningemuseum.

Attractiepark

Vanuit uw vakantiehuis in West-Vlaanderen bereikt u gemakkelijk enkele leuke attractieparken voor een dagje uit. Breng een bezoek aan Plopsaland De Panne. Dit bekende attractiepark beschikt over snelle achtbanen en spetterende waterattracties. In Blankenberge is Sea Life gelegen, waar u zeeleeuwen, haaien, vele vissoorten en andere dieren kunt bewonderen. In Ieper vindt u Bellewaerde. Dit park is uniek vanwege de combinatie van een dierentuin en een attractiepark.

Regio

Vanuit uw vakantiehuis in West-Vlaanderen kunt u de uitnodigende Belgische kust bereiken. De bekendste badplaats in Belgiƫ is ongetwijfeld Oostende. Ondanks het lage inwonertal is Oostende een bruisende stad vol entertainment. In Oostende kunt u uitstekend uitgaan en winkelen, bijvoorbeeld in de bekende Kapellestraat. Enkele culturele attracties die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen zijn Museumschip Amandine en Fort Napoleon. Andere interessante badplaatsen die u tijdens uw vakantie in West-Vlaanderen kunt verkennen zijn De Haan, Koksijde en De Panne.