vakantiehuizen Wallonië
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
Uitgebreid zoeken in het aanbod

Beste Reisorganisatie 2017
Beste Prijs Garantie
Géén boekingskosten
Specialist sinds 1968
47.000 accommodaties
Aangesloten bij ANVR, SGR

Onze medewerkers staan u graag te woord.

» Telefoon: 013 467 7730
» E-mail: novasol@novasol.nl
» Chat: Start Live Chat

Volg ons op verschillende Social Media of ontvang onze nieuwsbrief:

   FACEBOOK      TWITTER
  YOUTUBE        NIEUWSBRIEF

Een vakantiehuis in de Belgische Wallonië huren

Wallonië is een kleurrijke regio. Het Zuid-Oosten van Wallonië is beter bekend onder de naam Wallonië. U kunt in deze regio kennis maken met diverse tradities en folklore. Vakantiehuizen in deze regio in België zijn er in grote getalen te huur.

 

Bent u een liefhebber van musea en tentoonstellingen, of zoekt u eerder ontspanning en leuke vrijetijdsbestedingen? Deze regio biedt een uitgebreid aanbod van culturele evenementen en andere activiteiten en bezienswaardigheden.


vakantiehuis Wallonië

Huur een vakantiehuis in Wallonië. Wallonië staat bekend om de rijke stripcultuur en het culturele erfgoed met veelzijdige steden, historische plaatsen en buitengewone stadsarchitectuur. U kunt bijvoorbeeld de trappen beklimmen van de citadel in Namen, of genieten van een Orval in de abdij bij de monnikenbrouwers. Brengt u ook eens een bezoek aan het prachtige prins bisschoppelijk paleis in Luik of het kasteel van Lavaux-Ste-Anne.


De Ardense huizen zijn vaak gebouwd met natuursteen afkomstig van lokale steengroeven wat soms zeer karakteristieke straten en dorpjes tot gevolg heeft. In de Wallonië zijn de huizen daarom niet grijs, in de Fagne-Famenne wel.

De Wallonië zijn vanwege het moeilijke reliëf, de arme bodem en de moeilijke bereikbaarheid tot aan de dag van vandaag dunbevolkt gebleven. Aan de rand liggen enkele grote steden zoals Luik en Namen. De aanleg van de snelweg Brussel-Luxemburg heeft bijgedragen tot het ontwikkelen van nieuwe bedrijven. In het grensgebied met het Groothertogdom Luxemburg neemt de bevolking toe door migratie vanuit Luxemburg, wegens het goedkopere vastgoed. Typische Ardense bouw vindt u tevens terug in het aanbod vakantiehuizen van NOVASOL in België.


In de regio zijn tal van mogelijkheden op het gebied van sport. Mountainbiken, golfen, basketballen, tennis, atletiek, paardrijden, veldhockey, wandelen, zweefvliegen, parasailen en kajakken zijn voorbeelden van activiteiten die u er zult vinden.

 

Tips voor activiteiten:

Wallonië vakantiehuis

Het toeristisch verkeersbureau kan u altijd op weg helpen in het dorp of de stad waar u een vakantiehuis in België heeft gehuurd. Hierbij alvast enkele tips voor tijdens uw vakantie in deze mooie regio van België.


  • Koetsrondrit te Durbuy
  • Aardbeienfeest in Vottum, Ambachtslui en marskramers doen de markt van de groentetelers van weleer van Vottem herleven.
  • Afrikaans museum van Namen
  • Abdij van Stavelot; dit voormalige klooster heeft regelmatig wisselende tentoonstellingen
  • Archeologie- en folkloremuseum in Verviers


  • Pretpark Koningin Fabiola in Namen
  • Speelpark Telecoo in Stavelot, nabij de watervallen van Coo; genoeg te beleven voor groot en klein.
  • Labyrintenpark te Durbuy
  • Racecircuit Spa Francochamps; bekend van de Formule 1 races. U kunt hier met uw eigen auto rijden

Bent u een wandelaar, fietser of natuurliefhebber? Ontdek dan bijvoorbeeld de Ardense regio vanuit uw vakantiehuis in de Wallonië en ontdek de adembenemende afwisseling van de natuur in deze omgeving.