Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vakantiehuis in Luxemburg

Toon zoekresultaat: vakantiehuizen in Belgium


De provincie Luxemburg is in het hart van de Ardennen gelegen en is daardoor een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. De provincie Luxemburg bezit vele fantastische uitzichtpunten, waar u kunt genieten van het uitzicht op uitgestrekte landschappen en nostalgische dorpjes. Ook op gastronomisch vlak is Luxemburg noemenswaardig. Probeer eens een typische vleesschotel of bezoek Ć©Ć©n van de vele lokale bierbrouwerijen.

De hoofdstad

De hoofdstad van Luxemburg is Aarlen, de kleinste provinciehoofdstad in Belgiƫ. Deze stad is nog niet heel bekend als toeristische bestemming, maar is zeker een bezoek waard. In deze stad vindt u allerlei plekken die uit de Romeinse tijd dateren. Hier vinden vaak folkloristische evenementen plaats. Na een mooie wandeling door de sfeervolle straten kunt u op een terras genieten van een glaasje Maitrank. Ook net buiten de stad zijn mooie wandelgebieden te vinden. De prachtige Attertvallei is vanuit Aarlen gemakkelijk bereikbaar.

Attractiepark

Vanuit uw vakantiehuis in Luxemburg bereikt u gemakkelijk enkele leuke parken voor een dagje uit. Breng een bezoek aan Houtopia in Houffalize. Dit is een overdekt park, waar kinderen spelenderwijs meer leren over allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven. Buiten is een speeltuin aanwezig. In het Euro Space Center in Transinne kunt u een ruimtestation bezoeken en de trainingssimulators voor astronauten proberen. In Barvaux-sur-Ourthe is Le Labyrinthe gelegen, een uniek en groot doolhof met ieder jaar weer andere animatie.

Regio

In Luxemburg zijn zeer veel authentieke dorpen te vinden, welke zijn omgeven door schitterende natuur. Bezoek bijvoorbeeld het dorp WĆ©ris, Ć©Ć©n van de mooiste dorpen van de provincie. Hier vindt u historische overblijfselen, zoals hunebedden, menhirs, vakwerkhuizen en een mooie kasteelhoeve. Rochehaut is een bijzonder gelegen dorp, dat uitzicht biedt op twee schitterende valleien. Ook Torgny, het meest zuidelijk gelegen dorp van BelgiĆ«, is een bezoek waard. Dankzij het microklimaat en de wijngaarden heeft dit dorp de bijnaam ā€œBelgische Provenceā€ gekregen.