Vakantiehuis huren in Duitsland
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
Uitgebreid zoeken in het aanbod

Beste Reisorganisatie 2017
Beste Prijs Garantie
Géén boekingskosten
Specialist sinds 1968
47.000 accommodaties
Aangesloten bij ANVR, SGR

Onze medewerkers staan u graag te woord.

» Telefoon: 013 467 7730
» E-mail: novasol@novasol.nl
» Chat: Start Live Chat

Volg ons op verschillende Social Media of ontvang onze nieuwsbrief:

   FACEBOOK      TWITTER
  YOUTUBE        NIEUWSBRIEF

Vakantie vieren in een vakantiehuis in de Hunsrück

De Hunsrück is een middelgebergtelandschap. Het strekts zich uit over het mooie rivierenlandschap van de Moesel, Nahe, Saar en Rijn. Geniet van deze prachtige omgeving vanuit uw vakantiewoning. Uren wandelen in de wandelarena van de Hunsrück. Hier ervaart u de romantische schoonheid en ongerepte natuur. Ook zult u hier dan de historie van het gebied ervaren. Ga terug in de tijd toen de legendarische roverhoofdman Schinderhannes hier nog tekeerging en volop roofde.

De filmserie “Heimat” werd opgenomen in de Hunsrück. Deze serie ging over de Duitse geschiedenis van de laatste eeuw. Ook staat de Hunsrück bekend om de leisteen die meer dan 400 miljoen jaar oud is. De winning heeft tot in de jaren 1950 plaatsgevonden. Hunsrück heeft een gevarieerd landschap en dit is terug te zien aan de diepe dalen en bergketens met de hoogste berg van Rheinland-Pfalz (Erbeskopf 818 m.). Samen met de hoogvlakten en de natuurparken Saar-Hunsrück en Soonwald-Nahe wordt het unieke en aantrekkelijke landschap gevormd. Deze omgeving is zeer geschikt voor wandelen waarbij u kunt genieten van romantische beekjes, indrukwekkende rotslandschappen en uitgestrekte bossen.

Naast de pretparken en wandelgebieden zijn er tevens idyllische buurtschappen, stadjes en wijndorpjes. Deze hebben ieder hun eigen uitstraling en charme. De streek Naheland is interessant door zijn wijnteelt en edelsteenverwerking. Van de Hunsrück tot aan de Rijn wisselen schilderachtige dorpjes en steile rotswanden elkaar af. Kastelen en burchten, zo´n 40 in totaal, staan verdeeld op de bergketens langs de Nahe en de Hunsrück. Het is zeer de moeite waar om een fietstocht te maken door het Nahetal. Hier fietst u door bossen, groene weiden en met druiven beplante hellingen.

Geniet vanuit uw vakantiehuis of appartement in Hunsrück van deze mooie omgeving.

Bron: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (Duitse VVV)