Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
Uitgebreid zoeken in het aanbod

Beste Reisorganisatie 2017
Beste Prijs Garantie
GĆ©Ć©n boekingskosten
Specialist sinds 1968
47.000 accommodaties
Aangesloten bij ANVR, SGR

Onze medewerkers staan u graag te woord.

Ā» Telefoon: 013 467 7730
Ā» E-mail: novasol@novasol.nl
Ā» Chat: Start Live Chat

Volg ons op verschillende Social Media of ontvang onze nieuwsbrief:

   FACEBOOK      TWITTER
  YOUTUBE        NIEUWSBRIEF

Vakantie in een vakantiehuis Sauerland

Sauerland heeft veel te bieden, omdat het het grootste vrijetijds- en vakantiegebied van Nordrhein-Westfalen is. In het westen reiken de grenzen tot aan de bergen, in het zuiden tot aan Siegerland, in het noorden tot aan het Ruhrgebied en Westfalen en deze overgangen lopen vlekkeloos in elkaar over. De mooie hoogvlaktes in het oosten liggen rondom het gebied van Winterberg en het Lenne- en Rothaargebergte. U vindt hier ritselende sparrenbossen, diepe dalen en flinke rotspartijen, maar daarnaast ook tal van grote en kleine stuwdam-meren. Hier kunnen verschillende watersporten beoefend worden. Het grootste aaneengesloten grottenlandschap van Duitsland bevindt zich hier.

Het grootste druipsteendoolhof is de ā€œAttahƶhleā€. Deze grotten zijn ontstaan door miljoenen jaren van erosie. De stalactieten en stalagmieten zijn resultaat van verdamping van kalkrijk water, waarbij het kalk vrijkomt en op de bodem en aan de wanden neer komt en prachtige vormen aanneemt.

Met een vakantiewoning in Sauerland kunt u het landschap met een verscheidenheid aan natuurschoon en culturele bezienswaardigheden ontdekken. Doe dit bijvoorbeeld in ā€œQuellenlandā€. Rivieren, ontelbare beekjes, vijvers en meren zijn hier terug te vinden. Het bronwater is van een hoge kwaliteit en daarom wordt het ook gebruikt voor het bier in Sauerland. Dit gebied verkennen kan prima met de fiets of te voet. De fanatieke en actieve mountainbikers kunnen terecht bij de ā€œBike-Arena Sauerlandā€. Met een totale lengte van 1400 km. en talloze downhill-, trail- en cross-country-toertochten is hier genoeg te beleven.

De karakteristieke dorpjes met een prachtige vakwerkarchitectuur zijn zeker een bezoekje waard vanuit uw vakantiehuis in Sauerland. Eeuwenoude stadscentra, kerken met dure altaren, oude kloosters, burchten en kastelen zijn hier terug te vinden. Het grootste kasteel van het gebied is Slot Schnellenberg in Attendorn. Bergop en bergaf, op de fiets beleeft u vanuit uw vakantiehuis in Sauerland de natuur van dichtbij en dat is in het heuvelachtige Siegerland en het Wittgensteiner berglandschap een ervaring om niet te missen. De SiegerlƤnder Haubergn is uniek voor Europa. Vroeger zorgden houtskoolovens ervoor dat het ijzererts gesmolten werd. Op dit moment zijn er nog enkele in werking.

De voormalige residenties in Siegen, Bad Berlebung en Laasphe als ook het waterslot Hainchen en de grensvesting van Nassau-Oranier en de Ginsberg, geven een kijkje in de geschiedenis. Peter Paul Rubens (1577-1640) is geboren in Siegen. Het schilderachtige aanzien hebben de dorpjes verkregen door vakwerk. In Wittgenstein zijn de huizen helemaal bedekt met leisteen. Een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe ging in de tijd van de mijnbouw krijgt u in de tentoonstellingsmijnen en mijnmusea. Op de Altneberg, bij Hilchenbach-MĆ¼sen, is het oudste en bekendste mijnbouwgebied naar voren gekomen. Uit vondsten blijkt dat hier vierduizend jaar geleden al koper, zink en lood werd verwerkt.

Een vakantiehuis of appartement in Sauerland geeft u de mogelijkheid om dit alles te bezichtigen.

Bron: Deutsche Zentrale fĆ¼r Tourismus e.V. (Duitse VVV)