Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
Uitgebreid zoeken in het aanbod

Beste Reisorganisatie 2017
Beste Prijs Garantie
GĆ©Ć©n boekingskosten
Specialist sinds 1968
47.000 accommodaties
Aangesloten bij ANVR, SGR

Onze medewerkers staan u graag te woord.

Ā» Telefoon: 013 467 7730
Ā» E-mail: novasol@novasol.nl
Ā» Chat: Start Live Chat

Volg ons op verschillende Social Media of ontvang onze nieuwsbrief:

   FACEBOOK      TWITTER
  YOUTUBE        NIEUWSBRIEF

Vakantie vieren in een vakantiehuis in Schleswig-Holstein

Wanneer u uw vakantie wilt doorbrengen in een vakantiewoning in Duitsland is het noorden met de deelstaat Schleswig-Holstein (NL: Sleeswijk-Holstein) zeker aan te raden. De hoofdstad Kiel bruist aan alle kanten door de levendige straten, romantische hofjes, marktplaatsen en havens. Schleswig-Holstein heeft voor jong en oud wat wils. Voor de kinderen zijn er aantrekkelijke activiteiten. In vele badplaatsen aan de Noordzee en Ostsee bieden wij vakantiehuizen en u zult zich hier zeker thuis voelen. Zeeƫn, kusten, watergebieden, natuur- en nationale parken wisselen elkaar af en zorgen voor het natuurlijke karakter van Schleswig-Holstein.

De regio's

De volgende 5 regioĀ“s vallen onder Schleswig-Holstein: Nordsee, Ostsee, binnenland, Holsteinische Schweiz en het hertogdom Lauenburg. Ontdek de mooie eilanden, het wad en het groene land tussen de zeeĆ«n. Idylische stranden en duinen, gezellige vissershavens, oneindige weidevlaktes en enorme landgoederen maken Schleswig-Holstein tot een ideale vakantiebestemming. Verschillende kleine burchten, steile hellingen, stranden en fjorden vindt u langs de kust van de Ostsee vanaf de Deense grens tot voorbij LĆ¼beck. Fehmarn is een Oostzee eiland. Het ligt tussen Kieler Fjord en de LĆ¼becker baai en het wordt ook wel de korenschuur van Schleswig-Holstein genoemd. Van GlĆ¼cksburg tot TravemĆ¼nde liggen verschillende badplaatsen. Het natuurpark Holsteinische Schweiz biedt een heel mooi landschap en het ligt tussen de Kieler en LĆ¼becker baai.

De Noordzee is de westelijke grens van Schleswig-Holstein en in deze regio behoren boottochtjes, watersport en ontspanning aan het water tot de activiteiten door de wind en de golven die hier aanwezig zijn. Heeft u in Nederland nog nooit over het wad gewandeld, maak dan hier van de gelegenheid gebruik. Typisch voor de Noordzee zijn het fijne zand, afwisselende landschappen en kuststroken die beschermd worden door dijken. Vermaak u in Ć©Ć©n van de pittoreske dorpjes of mooie steden. Uw vakantie hoeft geen fortuin te kosten. Wanneer u een appartement of vakantiehuis in Schleswig-Holstein bij NOVASOL boekt verblijft u in een comfortabel huis tegen een gunstige prijs.

De Noord-Friese eilanden zijn het noordwestelijke vakantiegebied van Duitsland. Hiertoe behoren de drie eilanden Amrum (breedste zandstrand van Europa), Fƶhr (zeer mild klimaat onder invloed van de golfstromen) en Sylt (het grootste eiland van Duitsland) die door zon overgoten worden. Tevens vindt u hier het unieke kleine Hallingen en ook de groene eilanden Pellworm en Nordstrand. Natuurpark Holsteinische Schweiz is het grootste van dit gebied, grenzend aan de Hanzenstad LĆ¼beck en aan de hoofdstad Kiel. De idyllische vakantiedorpjes liggen ingesloten door een glooiend heuvellandschap, uitgestrekte bossen en zeeplateaus en bieden daarom een ontspannen vakantiegevoel.

De natuur

Het nationale park ā€œWattensee Schleswig-Holsteinā€ is bekend omdat het het grootste nationale park van Midden-Europa is. De Waddenzee (een van de laatste grote natuurgebieden van Midden-Europa) wordt beĆÆnvloed door eb en vloed en is uniek in de wereld. Een leuk weetje is dat in Ć©Ć©n kubieke meter wad meer biomassa aanwezig is dan in dezelfde hoeveelheid bodem in het tropische regenwoud.

Een fjord is een diepe zee-inham en velen noemen dit ook een rivier. De Schlei, omringd door snoezige dorpjes en landhuizen is Ć©Ć©n van de mooiste zeilrivieren in Noord-Duitsland!

Het Noord-Oostzee-Kanaal is het meest bevaren ter wereld. Het is het eerste wat u ziet als u op de oever staat. Grote schepen duiken op uit de bossen en zielboten glijden Ā“doorĀ“de velden. U kunt gratis gebruik maken van de veerboten. Helgoland is een rots van robuust zandsteen in de Noordzee en deze ligt 70 km. voor het vaste land. Het is er zeer aantrekkelijk voor bezoekers vanwege de unieke flora en fauna, souvenirs, verse zeekreeft en belastingvrije inkoop.

Wacht niet langer en boek uw vakantiehuis of appartement in Duitsland bij NOVASOL.

Bron: Deutsche Zentrale fĆ¼r Tourismus e.V. (Duitse VVV)