Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
Uitgebreid zoeken in het aanbod

Beste Reisorganisatie 2017
Beste Prijs Garantie
Géén boekingskosten
Specialist sinds 1968
47.000 accommodaties
Aangesloten bij ANVR, SGR

Onze medewerkers staan u graag te woord.

» Telefoon: 013 467 7730
» E-mail: novasol@novasol.nl
» Chat: Start Live Chat

Volg ons op verschillende Social Media of ontvang onze nieuwsbrief:

   FACEBOOK      TWITTER
  YOUTUBE        NIEUWSBRIEF

Vakantie vieren in een vakantiehuis in Thüringen

´Het groene hart van Duitsland´, dat ondervindt u wanneer u verblijft in een vakantiehuis in Thüringen. Waar natuur en cultuur de meest waardevolle schatten zijn en de herinnering aan Luther, Bach, Schiller en Goethe leeft. Thüringen ligt in het midden van Duitsland en de hoofdstad is Erfurt. Er kan hier van alles ondernomen worden zoals het bezoeken van historische steden, burchten en kastelen, ontspannen in de natuur of juist in kuuroorden. Geniet optimaal van het Thüringen Wald. De vakantiehuizen die in Thüringen liggen zijn goed bereikbaar en bevinden zich op een prachtige locatie. Een romantische vakantie met z’n tweeën, met de hele familie of met vrienden? U zult hier zeker een fijne tijd hebben. Het appartement of vakantiehuis in Thüringen biedt hierbij altijd het ideale startpunt voor uw vakantie.

Landschap

Door de heerlijke natuur en ca. 16.000 km. uitgebreide wandelpaden met goede bewegwijzering behoort Thüringen tot de top voor wandelliefhebbers. Enkele wegen en paden zijn: de “Rennsteig”, de bekendste hooggelegen wandelweg van Duitsland, het bergpad door het nationale park Hainich, de Barbarossaweg op de Kyffhäuser of de Thüringenweg van Altenburg naar Creuzburg. “De omgeving is heerlijk, heerlijk”, een stukje dat schrijver Johann Wolfgang von Goethe schreef in 1776 over het Thüringer bos. Ervaar de enorme boomvlaktes op het wandelpad Rennsteig. Dennen- en beukenbossen worden afgewisseld door moerassen en bergweides. Bent u een echte dierenliefhebber dan kunt u speuren naar zwartgele vuursalamanders en wilde zwijnen.

In het Kyffhäuser gebergte vindt uniciteit in het gebergte, een burcht en in een gedenkteken. Het gebergte ligt ten zuiden van de Harz. Het biedt geologische en botanische veelzijdigheid. In de 19e eeuw was deze berg de bekendste berg van Duitsland. Er gaat een legende de ronde. Deze gaat over de Duitse keizer Barbarossa in het ondergrondse slot. Wilt u de keizer zien ga dan vanuit uw vakantiewoning in Thüringen naar de Kyffhäuser. De keizer zit aan de voet het Kaiser-Wilhelm monument in een rots waar duizenden toeristen per jaar een bezoek aan hem komen brengen. De bekendste grot is de Barbarossagrot en deze ligt bij Rottleben. Het gevoel alleen te zijn in de natuur ervaart u in het natuurpark Kyffhäuser.

Het Thüringer Schiefgebergte grenzend aan het Thüringer Wald in het zuidoosten strekt zich circa 20 kilometer breed uit. Door aluin, ijzererts en leisteen leefden de mensen bescheiden op stand. De met leisteen bedekte huizen in de tradiotionele exploitatiegebieden zijn zeker een bezoekje waard. Het hoogwaardige leisteen wordt ook wel ‘het blauwe goud van Thüringen’ genoemd. Glooiende hoogvlaktes in het centraal gelegen Oberland bieden u een prachtig uitzicht. In het dal liggen 2 stuwmeren, het zogeheten Thüringen-meer. Dit is een geliefde vakantiebestemming voor een knus vakantiehuisje in Thüringen.

Het oorspronkelijke cultuurgebied van Thüringer is Thüringen Kernland. Karakteristiek hiervoor zijn de weidse akkers, schilderachtige dorpjes en levendige kleine stadjes. Hier omheen bevinden zich bergketens met bebossing, de uitlopers van het Thüringer Wald en het nationale park Hainich. Een waar paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers. Belangrijk zijn het burchtensemble “Drei Gleichen” tussen Arnstadt en Gotha, het kasteel Wartburg-Schwester Runneburcht in Weissensee en Slot Beichlingen.

Bron: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (Duitse VVV)