Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
Uitgebreid zoeken in het aanbod

Beste Reisorganisatie 2017
Beste Prijs Garantie
GĆ©Ć©n boekingskosten
Specialist sinds 1968
47.000 accommodaties
Aangesloten bij ANVR, SGR

Onze medewerkers staan u graag te woord.

Ā» Telefoon: 013 467 7730
Ā» E-mail: novasol@novasol.nl
Ā» Chat: Start Live Chat

Volg ons op verschillende Social Media of ontvang onze nieuwsbrief:

   FACEBOOK      TWITTER
  YOUTUBE        NIEUWSBRIEF

Vakantie vieren in een vakantiehuis in Weserbergland

In het hart van Duitsland bevinden zich verschillende vakantiehuizen in het Weserbergland, ƩƩn van de mooiste recreatieve bestemmingen van Duitsland. Het prachtige landschap van Weserbergland heeft veel te vertellen De Weser stroomt hier doorheen over een lengte van 200 km door een prachtig dal. Rijke handelaren en vorsten investeerden in een nieuwe kunstvorm uit Italiƫ namelijk de renaissance. Langs de rivier in het klooster Corvey werd cultuur duizend jaar geleden al gewaardeerd.

Al vanuit vroegere tijden voeren op de Weser bootjes beladen met allerlei koopwaar. Maar de laatste tijd echter heeft de witte excursieboot van de Oberweser Stoomvaart hier het roer overgenomen. Zijn bekendheid heeft Weserbergland niet alleen te danken aan schattige kerkjes of de renaissance, maar ook aan de vertelling van Wilhelm Busch, de sterke verhalen over de Baron von MĆ¼nchhausen, de daden van de wonderdokter Eisenbarth en de legende van de rattenvanger van Hamelen. Ook voor vrouw Holle en Doornroosje van de gebroeders Grimm is dit de thuishaven.

U ontdekt vanuit uw vakantiewoning in Weserbergland de geweldige architectuur van de 16e en 17e eeuw, waaraan de rivier zijn naam gaf, de Weserrenaissance. Het is echt een kunsthistorisch genot. De landadel en burgers versierden hun woningen en landgoederen met prachtige voorgevels. De vrije natuur is op vele manieren te ontdekken in het Weserbergland. Geniet hier van de stilte welke in geen enkele stad te vinden is. Het is een waar genot voor wandelaars en fietsers. Overal zijn wandelwegen en routes, die u naar de verschillende bezienswaardigheden leiden.

De mooiste siezoenen om naar dit gebied af te reizen zijn het voor- en najaar. Zie vanuit uw vakantiehuis in Weserbergland hoe de bloemen en planten gaan bloeien of de bladeren aan de bomen weer andere kleuren krijgen. Er zijn voldoende aanlegplaatsen aan De Weser en daarom is het een geliefde rivier voor watertoeristen. Het Weserbergland is voor een groot deel bedekt door bossen en dit gracieuze landschap is bekend door de vele legendes en sprookjes.

Grosse Blƶsse (528 m.) is het hoogste punt en ligt in de hoogvlakte Solling. Het natuurpark Solling-Vogler tussen de Harz en Weserbergland is ongeveer 53.000 hectare groot. Samen met het grootste aaneengesloten gemengde bosgebergte van Duitsland is het een waar paradijs voor herten en reeƫn, wilde zwijnen, moeflons en zeldzame flora. U kunt verschillende cultuurhistorische bezienswaardigheden bezoeken en andere activiteiten ondernemen hier. Deze kunt u bereiken via de vele fiets- en wandelpaden. Voor mountainbikers die wel van een beetje avontuur houden is vooral de Hochsolling een uitdaging.

Door de vele sporen van de afwisselende cultuurgeschiedenis van het natuurpark zijn er ontelbare verhalen en sprookjes ontstaan. U kunt hier belangrijke mondiale en heilige gebouwen bewonderen, doordat de vorsten en monniken deze regio vroeger al ontdekt hebben. Het Weserbergland is een belevenis voor alle zintuigen. U kunt hier heerlijk relaxen en tot rust komen in uw vakantiehuis of appartement in Weserbergland. Er is in dit gebied voor ieder wat wils. Het Weserbergland is altijd geopend voor alle bezoekers.

Een vakantiehuis of appartement huren in het Weserbergland in Duitsland is zeer de moeite waard.

Bron: Deutsche Zentrale fĆ¼r Tourismus e.V. (Duitse VVV)