Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Activiteiten en bezienswaardigheden in Frankrijk

Diverse attracties en activiteiten in Frankrijk

In Frankrijk vindt u vele bezienswaardigheden en attracties. Historische bouwwerken ā€“ die vaak verworden zijn tot een symbool ā€“ en natuurmonumenten treft u overal in het land aan. Onderstaande lijst is zeker niet uitputtend, maar ze geven u een overzicht van enkele topattracties die Frankrijk wereldberoemd hebben gemaakt. Bevindt uw vakantiehuis in Frankrijk zicht in de regio van Ć©Ć©n van deze attracties, dan raden wij u zeker aan deze tijdens uw vakantie te bezoeken.

Het Picasso Museum in Antibes - CĆ“te d'Azur

In 1946 vestigde de beroemde schilder zich hier in een voormalig Grimaldi-kasteel en deze plek is sindsdien een kunstmuseum. Meer dan 200 kunstwerken van Picasso zijn hier te bewonderen, daarnaast zult u er werken van kunstenaars als Alexander Calder, Max Ernst, Germaine Richier, Anne en Patrick Porier en Fernand LĆ©ger aantreffen. Als u kunstliefhebber bent zult u de kwaliteit van dit museum zeker op waarde weten te schatten.

"Train des Pignes" - CĆ“te d'Azur

Neem deze oude trein, ook wel de ā€œtrain des pignesā€ (trein van de dennenappels) genoemd, en ga Ā“historischĀ“op reis. Gedurende de zomer rijdt de trein ieder weekend van Nice naar Digne. U komt door een totaal van 25 tunnels en passeert meer dan 30 bruggen. Voor deze gezellige, die zoĀ“n 3,5 uur duurt, moet wel van tevoren gereserveerd worden.

Het Louvre - Parijs

Wilt u de Mona Lisa zien, Appels van CĆ©zanne, of wilt u juist de schilderijen bewonderen die niet de bekendheid van deze meesterwerken genieten, dan mag een bezoek aan het Louvre niet op uw lijstje ontbreken als u Parijs bezoekt. Vanuit uw stadsappartement kunt u er al vroeg in de ochtend naar toe gaan. Hiermee voorkomt u lange wachtrijen en kunt u in relatieve rust het vele moois bekijken wat dit wereldberoemde museum in petto heeft: van het Egyptisch goud en werken van beroemde Franse schilders tot antieke marmersculpturen. U zult al snel merken dat u aan Ć©Ć©n dag niet voldoende zult hebben om alles te kunnen zien.

Klooster SĆ©nanque - Provence

Dit klooster stamt uit de 12e eeuw en ligt te midden van lavendelvelden. Het bijzondere oord veroverd het hart van de bezoekers met een combinatie van rust en harmonie. Sinds 1989 zijn er weer monniken in de abdij gaan wonen. Dit klooster, behorend tot de belangrijkste bouwwerken van de Franse Romantiek, kunt u dagelijks bezichtigen, in de zomer is het alleen in de namiddag toegankelijk!

Montagne Sainte-Victoire - Provence

In deze bijzondere omgeving werd de schilder Paul CƩzanne geboren. Witte rotsen steken boven de rode aarde uit, de blauwe hemel in. Bekendheid heeft dit dƩ berg van de Aix-en-Provence, met name dankzij de werken van deze wereldberoemde schilder. Ook Pablo Picasso kwam naar deze berg. Hij kocht er in Vauvenargues een kasteel en is ook daar begraven. Maak vanuit hier een wandeling naar het klooster op de Croix de Provence. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht heeft over de omgeving.

Maritiem museum - Nord - pas de Calais / Boulogne - Mer

In EuropaĀ“s grootste maritieme park treft u de diversiteit van de wereld diep in de zee. In 4,5 mildoen liter water leven hier meer dan 30.000 levende wezens. Het programma is gevarieerd en biedt wisselende themaā€™s.

Kathedraal de Notre-Dame - Elzas

Het bekendste gebouw van de Elzas is de Straatsburger Domtoren. De bouw van deze enorme kerk startte in de 12e eeuw en duurde in de 15e eeuw. Als u de moeite neemt om de 332 traptreden te nemen, dan loont zich dat met adembenemend uitzicht over de stad en de Elzas. Aan de westzijde bevindt zicht het indrukwekkende rozettenraam. De astronomische klok slaat dagelijks om half Ć©Ć©n.

Burcht Fleckenstein - Elzas

Deze burcht is interessant voor alle kasteelliefhebbers. Op een gigantische rots in het noordelijke deel van de Vogezen toornt Fleckenstein boven het landschap uit. Vanuit hier kunt u ook naar het naburige Hohenbourg en de ruĆÆnes van Loewenstein wandelen.


Als u op een gedegen wijze kennis wilt maken met de bevolking, dan doet u er goed aan om de taal te leren. Maar dat is niet genoeg. Verdiep u wat verder in de cultuur en ontdek bijvoorbeeld dat jeu de boules ballen in uw bagage niet mogen ontbreken. Vaak is er in de tuin van uw vakantiehuis wel een plek om een balletje te werpen, en anders vindt u ongetwijfeld wel een jeu de boules baan in een nabijgelegen dorp. In Frankrijk is en blijft jeu de boules volkssport nummer Ć©Ć©n. Frankrijk dankt haar populariteit ongetwijfeld voor een groot deel ook aan wijn. Honderden wijnbouwgebieden leveren de beste druiven, waarvan vele wereldberoemd zijn. In talrijke kleinere dorpen wordt een voortreffelijke landwijn geproduceerd. Deze is vaak alleen via de lokale handel te krijgen.


In Frankrijk is wintersport een belangrijk begrip. De beste skigebieden van Europa bevinden zich in de Alpen of Pyreneeƫn. Skiƫn of langlaufen, u vindt er hier zeker een passende piste of loipe voor.

In welk seizoen u ook Frankrijk komt, u zult altijd verrast zijn over de mogelijkheden die dit land te bieden heeft. Een vakantiehuis is altijd het perfecte uitgangspunt voor uw ideale vakantie. Dankzij de diversiteit van ons aanbod zal u zeker een vakantiehuis vinden dat u bevalt. Dus neem uw intrek in een zomers vakantiehuis op Corsica of een landhuis met mediterrane flair in de Provence. Een zwembad, zeezicht, gril of een babybedje zijn enkele van de vele andere extraĀ“s die u bij uw vakantiehuis in Frankrijk kunt op basis van beschikbaarheid eenvoudig kunt regelen.

Kortom, met een verblijf in een vakantiehuis in Frankrijk, zult u genieten van de Franse keuken, de zon, het prachtige landschap, de levendige steden, en de vele sportieve en culturele evenementen die er te beleven zijn. Ervaar hoe is om een Ā“eigenĀ“ vakantiehuis te hebben en dagdroom aan de rand van het zwembad over het leven als een God in Frankrijk.