Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vakantiehuis in Aquitaine

In de Aquitaine, een geliefd vakantiegebied tussen de Atlantische Oceaan en de Pyreneeƫn, vindt u heerlijke variatie van zwemstranden, bossen, meren, rivieren, berglandschappen en diverse kunstschatten. En natuurlijk ook schitterende vakantiehuizen aan zee in Frankrijk, in de bergen of in het binnenland. In Les Landes vindt u opvallend grote oppervlaktes met duizenden naaldbomen.

Over een lengt van 250 kilometer strekken gouden zandstranden strekken zich langs de kustlijn uit. Boekt u hier een vakantiehuis, dan is de kans op zon groot, want het aantal zonuren bedraagt maar liefst 2200 uur per jaar. Met Bordeaux als hoofdstad geniet de regio internationale roem. Deze havenstad is de op vier na grootste stad van Frankrijk. U vindt er een aantrekkelijk cultureel leven met diverse interessante musea, neoklassieke bouwwerken en schitterende parken. Natuurlijk kunt u er niet onderuit om ook de wereldberoemde Bordeaux wijn te drinken!

NOVASOL raadt u aan om zeker een bezoek te brengen aan Ć©Ć©n of meerder e wijnkelders en tijd vrij te maken voor een wijnproeverij. Ongetwijfeld kunt u dan de verleiding niet weerstaan om een aantal lekkere flessen mee te nemen voor tijdens uw verdere verblijf in uw vakantiehuis in Frankrijk. De grootste zandduin, de Dune de Pilat bevindt zich in de baai van Arcachon . Er heerst hier een gematigd klimaat die de oester bevalt want deze plek is tevens beroemd om de oestercultuur.

Houd u meer van de heuvels en de bergen, dan kunt beter een vakantiehuis in de buurt van de Pyreneeƫn uitzoeken. Het is daar een waar paradijs voor wandelaars en skiƫrs. De PyrƩnƩes Atlantiques, zoals dit departement wordt genoemd, vormt als het ware de verbinding tussen de Atlantische oceaan en de bergen. Via Baskenland strekken de Pyreneeƫn zich verder uit richting Middellandse Zee. Vanuit de bergen heeft u hier bij helder weer een adembenemend uitzicht tot ver in Spanje.

Aquitaine heeft alleen de Bordeaux, maar staat ook bekend om andere hele goede wijnen. Beroemde wijnhellingen liggen er rondom het dorp Saint Emilion, waar volgens kenners de beste druif ter wereld geteeld wordt. Het kleine plaatsje i Saint Emilion ligt op een heuvel, en het geeft een schitterend uitzicht over de Dordogne.

Ook de dichte bossen en talrijke meren en rivieren van de PĆ©rigord Vert (de Groene PĆ©rigord) zijn karakteristiek voor deze omgeving. Met wat geluk vindt u hier ook de edele truffel, die overal ter wereld in de fijne keuken gebruikt wordt.

De mensen in het zuidwesten staan bekend als gastvrij en vriendelijk. Als u Ć©Ć©n van de talrijke feesten die er zijn bezoekt, zult u dit zeker ervaren. Tradities worden hier in ere gehouden en de liefhebbers van wijn en andere lekkernijen komen bij dit soort feesten zeker niet te kort. Vaak zijn er ook kraampjes waar u de lokale producten kunt kopen. Met een goed glas wijn en een andere plaatselijke lekkernij kunt u zich dan in de tuin van uw vakantiehuis of aan het zwembad als God in Frankrijk wanen.

Waar u ook uw vakantie doorbrengt in de Aquitaine, het vakantiehuis, vakantieappartement of bungalow dat u kiest biedt altijd een ideaal uitgangspunt om de regio te ervaren.