vakantiehuizen in Bretagne
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Huur een vakantiehuis in Bretagne

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Bretagne


Zoals u op weinig andere plekken meer zult ervaren, is de oorspronkelijkheid nog voelbaar in Bretagne. Ofschoon er jaarlijks veel toeristen naar deze westelijke regio trekken, hebben de eeuwenoude culturen hebben hun plek in de oudheid behouden en worden de toeristen hier in opgenomen waardoor het massatoerisme ver te zoeken lijkt. Laat u verrassen door het honderden kilometerslange kustlandschap, ontdek de kerken, bezoek de authentieke middeleeuwse steden, of dompel u samen met de plaatselijke bevolking onder in de Keltische feesten.

Bretagne kenmerkt zich als ā€˜het land aan zee met de gouden zandstrandenā€™, maar heeft daarnaast in het binnenland een variĆ«teit van weiden, heidevlaktes en bossen. Overal zult u oude bouwwerken aantreffen zoals oude kapellen, burchten, kastelen, en historische stadscentra. En natuurlijk de neolithische monumenten (de megalieten) uit de oude Bretonse cultuur. Met name in de omgeving van Carnac en Erdeven vindt u hiervan talloze voorbeelden.

 


De Franse keuken in uw vakantiehuis in Bretagne

Voor de liefhebbers van lekker eten biedt deze regio een uitgebreid aanbod aan lekkernijen, voornamelijk afkomstig uit het water: verse vis en zeevruchten, zoals oesters, mosselen, kreeft en langoest, maar daarnaast zijn ook de groenten en het vlees zeer smaakvol. In de keuken van uw vakantiehuis bereidt u de ingekochte plaatselijke ingrediĆ«nten tot heerlijke gerechten. Drink daarbij een glas typisch Bretonse cider ā€“ geniet ervan, u bent op vakantie!Wandelen in de winter en zonnen aan zee in de zomer

huur een vakantiehuis in Bretagne

Bretagne heeft een buitengewoon mild klimaat en onderscheidt zich daarmee van veel andere regioĀ“s. Vaak zijn de winters vorstvrij wat dit gebied samen met de doorgaans warme, aangename zomertemperaturen tot een geliefd reisdoel maakt gedurende het hele jaar. Het strandseizoen loopt van mei tot oktober. In de winter kan het wel flink stormen, en bestaat de kans dat u kennismaakt met de elementaire natuurkrachten die zich dan openbaren. Maar wat is er lekkerder dan uzelf weer opwarmen en drogen bij de haard van uw vakantiehuis in Frankrijk, na een stormachtige en regenachtige strandwandeling aan de kust in Bretagne.

Door het milde klimaat hebben zich in Bretagne diverse soorten flora en fauna ontwikkeld. Met name de diversiteit onder de bewoners van de zee is indrukwekkend: schol, tonijn rog, tarbot, sardientjes, makreel, goudbrasem, zeetong, zeepaardjes, mosselen, baars, oesters, krab, kreeft, robben langoesters, en slakken. In de meren en rivieren treft u ook de meest uiteenlopende soorten aan. Deze diversiteit van deze uitzonderlijke dieren- en plantenwereld wordt beschermd door diverse natuurparken.


Bretagne: Een tweetalig land

U zult op straat een taal opvangen die u niet direct als Frans zult thuisbrengen: het Bretons. De laatste jaren wordt deze taal opnieuw leven in geblazen en geeft het de mensen in Bretagne een extra verbintenis met hun wortels en herkomst. Het is een apart vak op de scholen, radiozenders en of radioprogrammaĀ“s zijn in het Bretons en de bewegwijzering is vaak tweetalig. Ook theater en literatuur in deze taal zijn niet uitzonderlijk. Leer deze verrassende authentieke regio kennen vanuit uw vakantiehuis in Bretagne. U zit hier midden in het echte leven en komt zo snel in contact met de plaatselijke bevolking en cultuur.


Wilt u nog meer informatie over Bretagne? Kijk dan op www.bretagne-vakantie.com.