Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vakantiehuis in de Franse Alpen

Franse molen Rhone

Zowel in de winter als in de zomer is het aantrekkelijk om een vakantiehuis in de Franse Alpen te boeken. Door het hoogteverschil en het sterke reliƫf kunnen hier diverse bergsporten worden beoefend. In de winter is skiƫn natuurlijk vaak doel nummer ƩƩn, daarnaast kunt u er snowboarden, sleeƫn en langlaufen. U vindt hier honderden pistes waarvan een aantal zelfs op gletsjers gelegen is. Ook de zogenaamde nieuwe wintersporten kunnen hier worden beoefend, zoals kite-sleeƫn en hybride fietsen (met skilatten).

In de zomer kan hier bijvoorbeeld heerlijk gewandeld en gevaren worden, waarbij u continu zicht heeft op de machtige bergen. De Mont Blanc, Ć©Ć©n van EuropaĀ“s hoogste bergen, wordt wel het Mekka voor bergbeklimmers genoemd. Het is niet iedereen gegeven om de top van deze berg te bereiken. Slechts weinigen gingen u voor, maar begin er zeker niet aan als u niet getraind bent!

U komt in de Franse Alpen veel toeristen tegen, maar ondanks dat heeft deze regio nog volop ongerepte plaatsen die u vanuit uw vakantiehuis in de Franse Alpen kunt ontdekken. U kunt bijna overal komen met de auto want het wegennet is hier goed gestructureerd.

Lyon is de bekendste stad in de Franse Alpen en de ontwikkeling van deze stad zet zich gestaag voort. In het eigenlijke hart van Lyon, de wijk Presqu'ile vindt u veel pleinen, straten en gebouwen. Bezoekt u eens het Amfitheater, de tempels of de warmwater bronnen. Ook een bezoek aan BrianƧon is de moeite waard, dit is in de Franse Alpen het hoogstgelegen stadje.

In de maand juli passeert Ć©Ć©n van Ā“s werelds grootste sportevenementen, de Tour de France, jaarlijks de Franse Alpen. Vaak zijn dit 2 of 3 bergetappes en niet zelden wordt hier het klassement gemaakt. Voor de Nederlandse wielerfans is de Alpe dĀ“Huez de bekendste berg. Deze wordt ook wel de Hollandse berg genoemd, al is het intussen al meer dan 2 decennia geleden dat er een Nederlander als winnaar over de finish ging. Zit u in een vakantiehuis of vakantieappartement in de buurt als de Tour du France passeert, dan is het absoluut een aanrader om te gaan kijken. Ook als u niet van wielrennen houdt is dit een spektakel. Ver voor het peloton passeert de tourkaravaan dus zorg ervoor dat u op tijd bent.

Een vakantiehuis in de Franse Alpen zal een ideaal uitgangspunt voor een fantastische vakantie zijn.