Vakantiehuis aan de Côte d'Azur
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vakantiehuis aan de Côte d'Azur

/r/250?R=FCOTE

Een verblijf in een vakantiehuis aan de Côte d’Azur staat voor glamour, glans en sterren. Al snel ontdekten de rijken deze plekken en legden beslag op steden als Nice, Cannes en St. Tropez. Halverwege de 19e eeuw kwamen de eerste gasten die de koude en trieste winter in Noord-Europa wilden ontvluchten naar de zonnige kust van Frankrijk. Sindsdien zijn de steden gevormd door vele invloeden: er worden exotische planten gekweekt en de pompeuze villa’s (welke u ook zult treffen bij zoeken naar uw vakantiehuis aan de Côte d'Azur) zijn niet meer uit het straatbeeld van de Côte d’Azur weg te denken.

In de zomer zijn deze plaatsen vaak overvol en is het een kwestie van veel geduld wanneer men zich met de auto door Cannes of Nice wil begeven. Maar zelfs in het hoogseizoen zijn er plekken te vinden die zich verre houden van het toerisme: van eenzame baaien en verlaten paden tot stille bosgebieden. Hoe dan ook, dit is zeker een schitterende vakantiebestemming voor uw vakantie in een vakantiehuis in Frankrijk.


De natuur is van een adembenemende schoonheid en uiterst afwisselend. De gespleten rotskust bij Toulon wordt onderbroken door een van de mooiste Franse stranden. Verder naar het oosten, waar het Maures-massief de Middellandse Zee nadert, vindt u diverse landtongen, zoals Cap Bénat, en het schiereiland van St. Tropez. Een vakantiehuis aan de Côte d'Azur biedt u de mogelijkheid dit allemaal rustig te ontdekken.

 

Enkele kilometers landinwaarts wacht het kalme leven u op. Met oude dorpen, wijnhellingen, olijfhagen en pijnboombossen, waarvan de geur een heerlijke combinatie vormt met die van lavendel, wilde tijm en rozemarijn.

 

Rivieren zoals de Estéron, Loup, Roya en Verdon stromen door ravijnen in het binnenland, waar men steeds kleinere dorpjes tegenkomt. Het schilderachtige landschap nodigt uit tot het maken van een wandeling of fietstocht vanuit uw vakantiehuis aan de Côte d'Azur.

 

Het kustgebied biedt de meest veelzijdige vrije tijd- en sportactiviteiten. Men kan echter ook simpelweg door de kleine dorpsstraten wandelen en toekijken hoe de plaatselijke bevolking een potje jeu de boules speelt.

 

Geniet van de plaatselijke keuken, waar heerlijke olijfolie en knoflook niet weg te denken zijn. Maak kennis met de vele visgerechten onder het genot van een lekker glas droge witte wijn. Uw vakantiehuis aan de Côte d'Azur biedt u hierbij immer het ideale uitgangspunt.

 

Uitgebreid zoeken naar uw vakantiehuis aan de Côte d'Azur.