Een vakantiehuis in Languedoc-Roussillon huren
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Een vakantiehuis in Languedoc-Roussillon huren

vakantiehuis in Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Toon zoekresultaat: Vakantiehuizen in Frankrijk

Vanaf de westelijke oever van de Rhône strekt de Languedoc-Roussillon zich uit tot de Spaanse grens. De regio is rijk aan wijnheuvels, olijfhagen en Middellandse Zeekust. Aan de kust vindt men talrijke kleine baaien en lagunen met daarlangs de mooiste stranden, zover als het oog reikt.

300 dagen zon per jaar beloven een heerlijke vakantie in uw vakantiehuis in Languedoc-Roussillon, waarin u zichtzelf weer eens goed kunt opladen. De regio is niet alleen aantrekkelijk om haar stranden, maar ook vanwege het afwisselende landschap in het binnenland.

Vind nu uw uw vakantiehuis in Languedoc-Roussillon.


Rondom uw vakantiehuis in Languedoc-Roussillon

Nabij de vele meren leven grote groepen flamingo’s en bovendien worden hier oesters gevonden, die niet alleen in Frankrijk als een delicatesse beschouwd worden.

Als de Languedoc-vlakte kon spreken, had zij ongetwijfeld veel te vertellen. Over de Romeinen, die hier olijfhagen en wijn aanplantten, over de turbulente middeleeuwen, waarin de landbouwmonniken hun intrede deden, over de kruistochten, de tijd van de Verlichting, waarvan hier en daar architectonische bouwwerken overgebleven zijn en over het begin van de moderne tijd. Honderden jaren oude abdijen, middeleeuwse straten, historische stadskernen en Romeinse vestingen bepalen het beeld en laten oude verhalen op veel plekken weer tot leven komen.

 

Voor de afgraving van het kanaal van Midi, dat dwars door de regio stroomt, werd op 7 oktober 1666 opdracht gegeven door koning Lodewijk XIV. Na 14 jaar was het kanaal gereed en sindsdien verbindt het de Middellandse Zee met de stad Toulouse. Het gehele kanaal biedt talloze mogelijkheden voor diverse vormen van watersport. Ontdek deze historierijke regio en huur een vakantiehuis in Frankrijk.

 

De keuken van Languedoc is zeer smakelijk en heeft het bekende krachtige aroma van de Middellandse Zeegebieden, met veel olijfolie, knoflook en zuidelijke kruiden. In de kustgebieden staan natuurlijk verse oesters, mosselen, sardientjes en verrukkelijke zeevruchten op de menukaart. Daarbij mag een fles voortreffelijke Languedoc-wijn uiteraard niet ontbreken! In de bergen vindt men een rijk aanbod aan wildzwijn, paddestoelen, kastanjes en kaassoorten uit schapen- en geitenmelk. Vind uw ideale vakantiehuis in Languedoc-Roussillon binnen ons aanbod aan zee bij Sète of enkele kilometers landinwaarts bij Nimes.

De Languedoc is een zeer aantrekkelijke toeristische streek om vakantie te vieren met uw familie of vrienden. U ontdekt er veel onderdelen die uw vakantie vanuit uw vakantiehuis compleet maken, waarbij de vrijheid die een vakantiehuis u biedt goed van pas komt.

 

Geniet volop van een vakantie in dit zuidelijk deel van Frankrijk, vanuit een vakantiehuis, appartement of villa van NOVASOL Vakantiehuizen.

Zoek vakantiehuizen in Languedoc-Roussillon