vakantiehuis in de Provence
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vakantiehuizen in de Provence

vakantiehuis in de Provence

Toon zoekresultaat: vakantiehuis in Frankrijk

Uw vakantie in een vakantiehuis in Frankrijk begint in de Provence!

Lieflijke groene heuvels, oude olijfbomen, violette lavendelvelden, cipressen, ceders en pijnbomen, daartussen steeds weer hoogwaardige wijnranken: dat is de Provence. De enorme hoeveelheid kruiden verspreidt een magische geur. En dan het bijzondere licht, dat het gehele landschap met een magische glans bedekt.

 

De Provence zit vol tegenstellingen en is daardoor enorm veelzijdig. De sporen van de geschiedenis zijn overal aanwezig. Historische wegen lopen door oude dorpen, oude gebouwen worden nog altijd met het culturele leven verbonden, kastelen en kathedralen staan als wachttorens temidden van de schitterende natuur.

Meer dan 2600 jaar geleden kwamen de Grieken hierheen en stichtten de oudste stad van Frankrijk: Marseille. Maar ook de Romeinen, Germanen en Arabieren verbleven hier en lieten een rijk historisch erfgoed na. In oude amfitheaters worden nog altijd theatervoorstellingen, volksfeesten en stierengevechten gehouden, zoals bijvoorbeeld in de steden Arles en NƮmes.

In grote delen van de Provence is een rijk geschakeerde flora en fauna te vinden. Met name in de Camargue zijn de soorten uiteenlopend: wilde kuddes zwarte stieren en witte paarden, zwermen roze flamingoā€™s en andere vogelsoorten zoals reigers, ooievaars en adelaars bepalen hier het beeld. En overal in de Provence hoort men het kleinste dier van het gebied tjilpen: de zangcicade.

Zoek en boek direct uw vakantiehuis in de Provence


Ook de plantenwereld neigt op veel plekken naar het exotische: in februari kan men genieten van de bloei van amandelen en de vijgen- en olijfbomen langs de landelijke wegen. Op de velden groeien zonnebloemen en lavendel, er zijn fruitplantages en ontelbare wijnhellingen. Op de smalle berghellingen groeien cactussen, gaspeldorens en bramen.

 

De uitnodigende natuur, en bovenal het bijzondere licht, hebben reeds vele kunstenaars naar de regio getrokken: Paul CĆ©zanne en Auguste Renoir, Vincent van Gogh en Pablo Picasso, Claude Monet en Paul Gauginā€¦. allen werkten hier en lieten zich inspireren door de schoonheid van het landschap.

 

Een bekende kunstenaar noemde de provincie ooit ā€˜het imperium van de zonā€™ en terecht. In februari heerst hier al een milde temperatuur en ook in november is de zee nog zoā€™n 16 tot 18 graden warm. De droge zomerhitte laat de thermometer stijgen tot 26-28 graden. De beste reistijd is mei/ juni of september/ oktober.

 

Terwijl de mensen aan de kust bekend staan om hun vrolijkheid en uitgelatenheid, staan de binnenlanders en bergbewoners bekend als terughoudend en stilletjes. Desondanks bezitten ook deze mensen doorgaans een zuidelijk temperament, wat met name op de markten en tijdens volksfeesten naar buiten komt.

 

Voor uw vakantie in de Provence dient u de tijd te nemen en zich van tevoren goed te laten informeren over de mooiste plekjes die de regio te bieden heeft. Er valt veel te ontdekken en te zien, dus een goede planning is een must. Maar ongeacht welke plek u uiteindelijk kiest, het vakantiehuis in de Provence biedt immer het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.

Zoek vakantiehuizen in de Provence