Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vakantiehuis in Normandie

Vier vakantie in een vakantiehuis in Normandiƫ

Wilt u niet te ver van huis en in het Noorden van Frankrijk op vakantie? Waarom zou er dan niet kiezen voor een vakantiehuis in NormandiĆ«? Hoewel er vele redenen zijn te noemen om het zuiden te verkiezen boven het noorden, is dit vice versa ook zeker zo. Het is niet zo ver weg en in vergelijking met het zuiden worden de noordelijke regioā€™s niet overspoeld door toeristen, waardoor het karakter ervan minder massaal is.

Variƫteit van het landschap in Normandiƫ

Als u in Normandiƫ een vakantiehuis huurt, zal u opvallen dat deze regio een prachtige mix is van diverse landschappen, die bestaat uit vlaktes, steile hellingen, fruitgaarden en met hekken doorkruiste weides. In de valleien liggen schitterende boerderijen, vaak verscholen met karakteristieke strodaken. Als u ervan houdt om in een vakantiehuis te verblijven dat gelegen is in een landelijke en rustige omgeving, dan bent u in Normandiƫ op de juiste plek. De landbouw drukt een nadrukkelijke een stempel op deze regio. U zult op de weiden lopen veelvuldig de typisch Normandische runderen zien grazen. Deze omgeving is bovendien zeer vruchtbaar. De ontelbare oppervlaktes met appelbomen leveren de vruchten voor de Calvados, de wereldberoemde appelbrandewijn, die door veel mensen nog zelf thuis gestookt wordt. De inwoners zijn hier, bijzonder vriendelijk en gastvrij. Dit zijn eigenschappen die diep ingeworteld zijn in deze regio.

Buiten uw vakantiehuis is er in Normandiƫ veel te beleven

In de historie heeft Normandiƫ vaak een belangrijke rol gespeeld. Hierbij denken we meestal automatisch aan de landing van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, maar ook in de tijd van de Vikingen had de regio al een voorname rol. Op vele plaatsen vindt u resten aan uit vervlogen tijden zoals imposante burchten, oude abdijen, prachtige sprookjeskastelen en karakteristieke herenhuizen die verspreid liggen over de hele regio.

De meesten NOVASOL-vakantiehuizen liggen richting de kust in het westen, aan de voet van Cherbourg, het schiereiland. Tot uw vakantiebeeld gaan kleine boerderijdorpjes, groepjes huizen en vruchtbaar land behoren. NOVASOL biedt uiteraard ook vakantiehuizen direct aan zee in de Normandie, met mooie lange gouden zandstranden en schitterende rotspartijen.

Vissen (met een vergunning!) in de rivieren), genieten van een boottocht en wandelen in de bossen behoren tot de mogelijkheden van uw vrijetijdsbesteding. En uiteraard neemt u de tijd om u te ontspannen en weer opladen in of rondom uw vakantiehuis of appartement. Kortom, uw vakantiehuis biedt het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.