vakantiehuis in Slovenië
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Sportieve activiteiten in Slovenië

Duiken en zeilen aan de Adriatische kust, wandelen in de heuvels of skiën in de bergen – Slovenië is vanwege haar diversiteit en de prachtige landschappen een geliefde bestemming voor een actieve vakantie of voor sportieve uitdagingen.


Voor liefhebbers van klimmen zijn er in het gehele land mogelijkheden voor ieders niveau. Beginners hebben goede mogelijkheden in Bohinj aan helling Pod Skalco. Ervaren klimmers kunnen de kalkwanden van Osp in Karstgebied proberen en de specialisten beklimmen de Noordwand van de de Triglav, de hoogste berg in Slovenië.


Het ontdekken van de ondergrondse wereld van de Karst is een van de meest bijzondere belevenissen in Slovenië. Wij raden u deelname aan een tour zeker aan, bijvoorbeeld vanuit Postojna, 50 km ten zuidwesten van Ljubljana.


Slovenië biedt ontelbare, afwisselende fietsroutes in het gehele land. Het aantal hoogtemeters en de lengte van de routes zijn daarbij heel variabel te kiezen. Fietst u eens door het Karstgebergte, de bossen bij Kočevje of de dalen van Savinja en Krka, die vooral in de herfst, als de wijngaarden in bloei staan zeer idyllisch zijn.


Er zijn in het gehele land 20 paardrijverenigingen die heerlijke tochten door de heuvels en bossen organiseren. Voor liefhebbers van paardrijden is een bezoek aan het paardrijcentrum Lipica een must, vanwege de aanwezigheid van de beroemde Lipizzaner-paarden.


vakantiehuizen Slovenië

Het land tussen de Alpen en de Adria beschikt over een 8000 km lang netwerk van wandelwegen.Hier vandaan kunt u genieten van de mooiste landschappen. In de Julischen Alpen in het Noorden van Slowenië komt u de meeste wandelaars tegen. Andere routes zijn die om de Mostnica-kloof in het dal van Bohinj, de Vintgar-kloof bij Bled of in het Soča-dal bij Kobarid.


Watersport kunt u aan de Sloveense kust met waterskiën en waterfietsen beoefenen, maar ook op de talrijke rivieren in het binnenland. Geliefd daarbij is de Soča, ideaal voor kajak- en kanovaren maar ook bijvoorbeeld rafting.


In het Noorden van Slovenië vindt u skigebieden, die in geen enkel opzicht met Oostenrijk of Zwitserland te vergelijken zijn. Hier kunt u nog grotendeels van de winterlandschappen genieten. De grootste en meest geliefde skigebieden zijn Kranjska Gora, Rogla, Pohorje, Bohinj en ook Bovec.


De Middellandse zeekust biedt goede zeilmogelijkheden. Goede vertrekpunten hiervoor zijn Koper, Izola en ook Portorož, die over zowel jachthavens beschikken alsook over bootverhuurbedrijven. Ook kunt u hier dagtrips over de Adria reserveren.


In Slovenië kunt u zowel in de Middellandse zee als in één de vele meren en rivieren die het land rijk is duiken. Hiervoor heeft u wel een duikbrevet nodig. Zelfs in het Karstgebied mag onder professionele begeleiding worden gedoken.

Zoek vakantiehuizen in Slovenië