vakantiehuis in Slovenië
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Van de Alpen tot aan de Adriatische kust...

...de schatten van Slovenië.

vakantiehuizen Slovenië

Slovenië heeft u veel mooie natuur en culturele schatten te bieden. Ontdek het en boek direct uw vakantiehuis Slovenië.

 

Het land tussen de Alpen en de Adriatische kust biedt u veel highlights, zowel in het binnenland als ook aan de kust. Ga mee op ontdekkingsreis en laat u verrassen door vaak onbekende parels tijdens uw vakantie in Slovenië.


Kenmerkend voor het land is het indrukwekkende Karstlandschap welke gelegen is tussen de Adriatische zee en de hoofdstad Ljubljana. De grotten met een veelvoud aan druipstenen in de meest vreemde vormen en soorten zijn zeker een bezoek waard aan de Sloveense “onderwereld”. U kunt een tocht met een gids maken maar het is ook mogelijk om te aan grottrekking te doen waardoor u zich kunt laten verrassen door dit buitengewone natuurlijke wonder. Een bijzondere attractie is de Postojnska Jama bij Postojna met zijn „diamantengrotten“ en de „mooie grotten“ vol met stalagmieten en stalactieten. Een andere mogelijkheid is de Škocjanske Jame, hier stroomt het wilde water door een canyon, deze staat ook op de lijst van UNESCO werelderfgoed.


Deze mediterane parel is gelegen aan de Adriatische zee. Aangezien de stad honderden jaren bij Venetië hoorde, is het niet vreemd dat u hier veel Venetiaanse invloeden tegenkomt. Marmeren paleizen, lichte pleinen, een bonte vissershaven en ook de voor Venetië typische Campanile zijn kenmerkend voor deze romantische en goed behouden stad aan de Sloveense kust. Ook deze plaats is een beschermde plaats.


Wie will er nu niet dat al zijn wensen uitkomen? Men zegt dat door de wensklok te luiden van de kerk op het eiland in het meer van Bled uw wensen vervuld worden. Bled is een schilderachtige plaats met een meer, een schitterend bergpanorama en het kleine eilandje. Als bezoeker laat het een fascinerende indruk achter welke u niet snel zult vergeten.


vakantiehuizen Slovenië

In de cultuurstad Maribor kunt u niet alleen van historische bezienswaardigheden genieten maar ook door de oudste wijngaarden van de wereld. Hier bevinden zich namelijk de oudste nog in gebruik zijnde wijngaarden. Deze meer dan 400 jaar oude wijngaard draagt ertoe bij dat deze regio bekend is om zijn smaakvolle wijn en betoverende wijnbergen. De zogenaamde oude Rebe (Stara Trta) symboliseert de rijke wijncultuur van Maribor en Slovenië. Deze stad met zijn middeleeuwse stadskern is meteen aan de oever van de Drau gelegen.


Een schitterend boslandschap, zoals u nog maar zelden ziet, vindt u terug in het zuiden van Slovenië. Hier bevinden zich de magische oerwouden van Kočevje, welke ook als beschermd natuurgebied te boek staat. Hier staan bomen die meer dan 500 jaar oud zijn en die een indrukwekkende hoogte hebben bereikt.


De krachten die de diverse thermaalbronnen bezitten kunt u ervaren in een van de vele thermaal- en kuurbaden die zich hier bevinden. 87 natuurlijke thermaalbronnen, mineraalrijk water en de helende werking van het zee- en bergklimaat zijn de reden waarom er veel cultuurtoerisme is in Slovenië.

Zoek vakantiehuizen in Slovenië