vakantiehuis in Slovenië
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

„Domaèa kuhinja“ is het toverwoord

Het betekent: Eten zoals „bij moeder thuis“ – uit de goede Sloveense keuken, zoveel als u zelf wenst.

 

De Sloveense keuken is zo veelzijdig als de natuur. Culinaire invloeden uit Oostenrijk, Hongarije en Italië worden hier met elkaar vermengd.


In de kustregio komen vis en zeevruchten voor, maar ook risotto, ravioli en „njoki“ staan op de menukaart.

In de Pannonische regio is het vooral gulash, pannenkoeken of „paprika´s“, een stoofpotje van kip met paprika De noordelijke regio serveert gebraden vlees, zuurkool, maar ook gebakjes en strudels die we ook uit Oostenrijk kennen.

 

Het komt erop neer dat er ca. 1.200 verschillende Sloveense gerechten bestaan. Geniet van een smakelijke vakantie in Slovenië.


vakantiehuizen Slovenië

Onze tip voor wijn- en fijnproevers!

Ook over wijntraditie en wijnkwaliteit in Slovenië is er genoeg te berichten. Hier worden kwalitatief zeer goede wijnen of traditionele wijze geproduceerd.

Smaakt dat naar meer? U bent van harte welkom. In het binnenland wachten prachtige landschappen, talrijke vakantiehuizen in Slovenië van NOVASOL met een eigen wijngaard.

Deze accommodaties passen met de rustieke uitrusting perfect in deze omgeving en ze beschikken vaak over een barbecue of zelfs over een sauna. Vanaf het terras of het balkon kunt u genieten van een prachtig zicht over de wijngaarden. Een wijnkelder is hier natuurlijk een must. Op aanvraag ontvangt de gastheer u ook graag in zijn wijnkelder waar u uiteraard wijn kunt proeven en kunt luisteren naar verhalen uit het heden en verleden over de wijnproductie.

Zoek vakantiehuizen in Slovenië