Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Vakantiehuizen aan de Sloveense kust

Koper is de grootste stad in het kustgebied en de Karstregio, met een totale oppervlakte van 1.044 vierkante kilometer en 106.000 inwoners. Deze regio bestaat eigenlijk uit twee delen: het kustgebied en de Karst. Bekijk snel het aanbod vakantiehuizen in Slovenië aan de kust.

Kustgebied

De bijna 50km lange kustregio biedt de vakantieganger diverse leuke bezienswaardigheden. Zo kunt u onder andere de Strunjan klif bezoeken, die 80m boven de zee uit. Ook de 13e eeuwse zoutpannen van Seèovlje (waar zout gewonnen wordt uit de Adriatische zee), waaromheen wel meer dan 150 vogelsoorten leven is een bezoek waard. De pittoreske kuststeden Piran, Izola en Koper verleiden u met hun stadsgedeelten uit de Middeleeuwen. Koper is de grootste stad in de regio en deze historische stad is een van de meest pittoreske steden van dit gebied. De stad heeft een goede jachthaven, en in de baai van Koper worden regelmatig regatta’s georganiseerd. De Baai van Piran is het uitgangspunt voor excursies naar de Adriatische Zee, evenals voor het verkennen van het achterland. Het heuvelachtige gebied van de kust is een perfect gebied voor wandelaars en fietsers. Resorts en spa's bieden het gehele jaar een gevarieerd programma van entertainment. Een aantal natuurlijke spa’s vindt u in Piran en Portoroz.

Activiteiten aan de Sloveense kust

De kust is vanuit u vakantiehuis in Slovenië bijzonder geschikt voor alle watersporten zoals waterskiën, duiken, wakeboarden en zeilen. Kiest u een vakantiehuis in Slovenië dichtbij de kust, dan bent u vrij om sportief optimaal te genieten. Onder andere In Portorož worden waterskicursussen aangeboden Het gebied tussen Piran en Strunjan biedt de duiker een unieke ervaring in het planten- en dierenleven onder water. In diverse andere kustplaatsen worden ook duikcursussen aangeboden. De Baai van Piran is bij zeilsporters bijvoorbeeld erg populair. Aan de kust zijn er zeilscholen en kunnen op diverse plaatsen zeilboten gehuurd worden. In Portoroz en Izola worden jaarlijks de belangrijke internationale watersportbeurzen "Internautica" en "Izola Boat Show" gehouden. Vanuit uw vakantiehuis is Slovenië is er op sportief gebied dus genoeg te ontdekken.

Karst

Geniet van lokale producten, in u eigen vakantiehuis in Slovenië. Karst ligt in het achterland van de Sloveense kust. Een steenachtig en onvruchtbaar grondgebied, begroeid met olijfbomen en wijngaarden en fruitbomen. In de kelders van de huizen in dit gebied wordt uitstekende wijn en heerlijke Pršut-ham geserveerd. U kunt hier een "Osmica" ervaren, wat een 200 jaar oude traditie is, waarbij het de boeren en tuinders is toegestaan om belastingvrij, een week lang, hun wijn, zelfgemaakte prosciutto en andere gedroogde vleesproducten te verkopen. Culturele uitstapjes zijn in de Sloveense regio Karst volop mogelijk. In de regio Karst vindt u meer dan 8.000 grotten en spelonkgangen. In Postojna zijn de grotten de meest bezochte bezienswaardigheid van Slovenië. Wist u dat de adellijke Lippizaner paarden van oorsprong uit Slovenië komen? Al in 1580 was er een stoeterij in Lipica. Vandaag de dag is Lipica een populair toeristisch centrum met onder andere een manege, diverse hotels, een zwembad, een golfbaan en een casino.

Windroute

Er zijn 6 themapaden/routes die lopen van de kust tot in de Karst, elk helemaal anders. Zo kunt u bijvoorbeeld de Windroute rijden om het fascinerende landschap te verkennen. Op de weg van de kust naar Ljubljana kunt u een bezichtiging doen in de burcht van Predjama.

Andere highlights langs de Windroute:

  • Een wandeltocht door het Dragonja-dal
  • Ridderspel spelen op het kasteel van Ljubljana
  • Een rit te voet of met elektrische trein door Ljubljana
  • Het meer van Cerknica, dat soms geheel droog staat
  • Een bezoek aan het visfestival in Izolh
  • Wandelen door de zoutpannen van Seèovlje
  • Dansen tijdens in de "Gele Nacht" in Koper