vakantiehuis in Slovenië
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Groene natuur en blauwe zee

Bent u op zoek naar avontuur midden in de natuur, wandelen door de bossen, natuurparken en de bergen verkennen? Of wilt u in de Middellandse Zee zwemmen, lekker aan het strand liggen en genieten van de zon en de mediteraanse lekkernijen? Dan is een vakantie in Slovenië de ideale locatie voor u want hier zijn beide mogelijk!

vakantiehuizen Slovenië

Als u door Slovenië reist zult u meteen merken dat dit het land van de tegenstellingen is En dat allemaal op een zeer kleine oppervlakte, want Slovenië is slechts half zo groot als Zwitserland. Hier treft u als vakantieganger een van de grootste groene gebieden van Europa, met grote bossen, kristalheldere wateren, idyllische wijngaarden maar ook schitterende rotswanden. Maar maak ook kennis met de andere, mediteraanse kant van Slovenië. Aan de Adria bevinden zich schilderachtige kustplaatsen welke nog niet zo bekend zijn bij de toeristen en er heerst een maritieme sfeer. Geniet in uw vakantiehuis Slovenië van de zon, een goed glas Sloveense wijn en de zeevruchten.


Slovenië staat op de 2de plaats van de bosrijkste landen van Europa. Hierdoor is het niet verwonderkijk dat 36% van het gehele land beschermd natuurgebied is. De Slovenen zijn bijzonder trots op het mooie natuurpark Triglav, drie regionale parken en 40 landschapsparken. Het nationale park Triglav, welke genoemd is naar de hoogste berg van Slovenië, is al sinds 1924 een beschermd gedeelte van de Alpen. Hier bevinden zich ook diverse natuurmonumenten. De bijzondere kenmerken van het park zijn de aparte hooggebergte (de Noordwand van de Triglav is de op twee na hoogste wand van de Oostalpen), een schitterende flora met gedeeltelijke restanten van oerwouden, de smaragdgroene rivier Soča en indrukwekkende watervallen, diepe kloven en schilderachtige almweides. Andere bezienswaadige parken zijn het regionale park Notranjska welke bij het meer van Cerknica is gelegen, het regionale park met grotten bij Škocjan, welke op de UNESCO-werelderfgoedlijst hoort, de karstgrotten met het diepste ondergrondse canyon van Europa en het landschapspark Goričko.


Het verhoudingsgewijs kleine, maar schitterende stuk kust, welke Slovenië te bieden heeft, rijkt van Ankara tot Portorož. Alle plaatsen rondom de golf van Triest hebben een veneziaanse invloed. Dit komt doordat ze meer dan 500 jaar bij deze Italiaanse lagunestad behoorden. Ze, dat zijjn Piran, Koper, Izola en Portorož, de grootste en bekendste steden aan de sloveense Adriatische kust. Hier vindt u historische bouwwerken, een levendige cultuur, mediteraanse culinaire hoogstandjes en mooie baaien waarin u kunt zwemmen. De aantrekkelijke baai bij Strunjan is het noemen waard. Hier lopen de schilderachtige klippen kaarsrecht de zee in. Ontspanning en zwemmogelijkheden vindt u bij het brede zandstrand van de plaats Portorož. Hier vindt u tevens veel welnessmogelijkheden.


Zoek vakantiehuizen in Slovenië