vakantiehuis in Slovenië
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Op zoek naar de mooiste locaties

Alleen de beste voorbeelden van de menselijke- en natuurlijke geschiedenis mogen het predikaat “wereldcultuur- en natuurerfgoed” dragen.

 

Laat u tijdens uw vakantie in Slovenië betoveren door de meest prachtige plekken in de geschiedenis, ga op zoek naar de oorsprong van de mensheid en de natuur: Ook Slovenië behoort sinds 2012 bij de „Beste“, hier kunt u veel bijzonderheden vinden en uw zoektocht zal zeker beloont worden. Ontdek het vanuit uw vakantiehuis Slovenië.


vakantiehuizen Slovenië

De Sloveense stad „Idrija“ is met zijn meer dan 500 jaar oude kwikzilvermijnen en de hierbij ontstane cultuur op de lijst van UNESCO werelderfgoed opgenomen. In „Idrija“ wordt al sinds 1490 kwikzilver gewonnen. Tegenwoordig kunt u in het oudste deel van de verder afgesloten mijnen, in Antoni-Stollen, gedeeltes van het technische cultuurerfgoed bezichtigen en kennis maken met de ondergrondse geheimen.


Een ander Sloveens juweel op de planeet aarde zijn de grotten van Škocjan, deze grotten staan op de UNESCO – werelderfgoedlijst van cultuur en natuur. Ze horen bij de bekendste ondergrondse verschijningen in het Karstlandschao Kras en in Slovenië bij de bekendste grotten van de wereld. De kloof, waar aan het einde de Reka ondergronds verdwijnt, en de geheimzinnige grottengangen oefenen al sinds mensenheugenis aantrekkingskracht uit. De Reka verdwijnt onder een rotswand, waarboven het dorp Škocjan is gelegen, hiernaar zijn de grotten genoemd.


Zoek vakantiehuizen in Slovenië