De Balearen, Spanje
Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
Uitgebreid zoeken in het aanbod

Beste Reisorganisatie 2017
Beste Prijs Garantie
GĆ©Ć©n boekingskosten
Specialist sinds 1968
47.000 accommodaties
Aangesloten bij ANVR, SGR

Onze medewerkers staan u graag te woord.

Ā» Telefoon: 013 467 7730
Ā» E-mail: novasol@novasol.nl
Ā» Chat: Start Live Chat

Volg ons op verschillende Social Media of ontvang onze nieuwsbrief:

   FACEBOOK      TWITTER
  YOUTUBE        NIEUWSBRIEF

Vakantie op de Balearen

Bekijk alle vakantiehuizen in Spanje

De Balearen (ookwel de Middellandse Zee eilanden genoemd) zijn een walhalla voor zon, zee en strand aanbidders. Een vakantiehuis op de Balearen biedt alles wat u als vakantieganger zoekt: een heerlijk war, klimaat, lange goudgele zandstranden en een veelzijdig cultureel leven. Om die reden reizen jaarlijks miljoenen toeristen bijvoorbeeld naar Mallorca, Ibiza en de kleinere eilanden Menorca en Formentera om er optimaal van hun vakantiehuis op de Balearen te genieten.

De Balearen vormen samen een zelfstandige regio, maar horen wel bij Spanje. Mallorca, de ā€˜dame van de Middellandse Zeeā€™, is het grootste eiland van de Balearen. Het eiland heeft een groot aanbod voor toeristen van alle leeftijden. Menorca is een iets kleiner en minder druk bezocht eiland door toeristen, maar ook hier is het aanbod in prachtige stranden en baaien groot. Daarnaast zijn hier vele prehistorische ontdekkingen gedaan. Het eiland Ibiza, het ā€˜witte eilandā€™, staat bekend vanwege de architectuur en het nachtleven. Het levendige nachtleven op Ibiza trekt vooral jonge mensen aan en is erg populair. Formentera is met 90 kmĀ² het kleinste eiland van de eilandengroep en is de perfecte bestemming voor rustzoekers. De zee valt hier vanaf ieder punt op het eiland te bewonderen. Kenmerkend zijn de sprookjesachtige stranden, unieke grotten en het lenteachtige klimaat voor dit mooie eiland.

Tussen Europa en Afrika liggen De Balearen gelegen. Dat betekent een warme mediterrane zon, afgewisseld door een aangenaam verkoelende zeebries. U geniet in uw vakantiehuis of appartement op de Balearen van warme en zonnige zomers met weinig neerslag. In de zomermaanden ligt de maximumtemperatuur gemiddeld rond de 29 graden en in de wintermaanden zo rond de 18 graden.

De eilanden van de Balearen worden al vanaf het jaar 4000 voor Christus bewoond. Rond 1300 v. Chr. breekt de Talayotische periode aan. Er werden talayots (observatietorens) gebouwd, die vooral te bewonderen zijn op Menorca en Mallorca. Vanuit uw vakantiehuis op de Balearen kunt u deze torens eenvoudig een verblijden met een bezoek. Ook sporen van andere volkeren, zoals de Romeinen, zijn op het eiland aangetroffen.

Als u met de auto op vakantie wilt, komt u er uiteindelijk via een boot ook wel, maar de Balearen zijn wel typisch een bestemming voor een vakantie met het vliegtuig. Voordeel hiervan is dat u snel ter plaatse bent. Het is vanuit Nederland ongeveer 2 uur vliegen en als u Ć©Ć©nmaal geland bent kunt u zich met een taxi laten vervoeren of een auto huren. De afstanden op een eiland zijn over het algemeen niet heel groot, dus u bent dan ook zo in uw vakantiehuis. Boek daarom nu de perfecte accommodatie bij NOVASOL Vakantiehuizen.

Zoek vakantiehuizen op de Balearen