Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Cultuur in Zwitzerland

Tijdens uw vakantie in een vakantiehuis in Zwitserland valt er veel te ontdekken. In Zwitserland vindt u namelijk veel cultuur. Zo zijn de steden Bern, Luzern, Montruex, Lugano, Genf en ZĆ¼rich meer dan een bezoek waard gedurende uw verblijf in Ć©Ć©n van onze vakantiehuizen in Zwitserland. Een prachtig operagebouw, mooie oude centra, interessante musea en galerieĆ«n, het bekende Jazzfestival en schilderachtige meertjes maken het land een ideale vakantiebestemming. De Zwitsers zijn een zeer gastvrij en sympathiek. Soms zijn ze echter ook een beetje gedistantieerd. De mensen koesteren hun onafhankelijkheid.

Verschillende regioĀ“s en steden en regioā€™s hebben een meer dan 2000 jaar oude geschiedenis. Alleen al de vier verschillende talen die er gesproken worden (t.w. Duits, Frans, Italiaans en RƤtoromaans), laten zien dat Zwitserland door verschillende invloeden geworden is tot wat het heden ten dage is. De Zwitsers zijn een tolerant volk, maar ze houden ook vast aan hun eigen tradities. Zo vieren ze in de zomer de "Seenachtsfeste". Groot en klein kan dan genieten van een fraai vuurwerk dat boven de meertjes de prachtigste kleuren geeft. Op het winterfeest zult u alles leren van Neuchatel, de Zwitserse wijncultuur. De Zwitserse witte wijnen doen zeker niet onder voor grote wijnlanden zoals ItaliĆ« of Frankrijk. Nuttigt u eens zoĀ“n heerlijk glas wijn in uw gezellige vakantiehuis in Zwitserland en voel u thuis in dit heerlijke land.

Geschiedenis Zwitzerland

Ontdek de rijke geschiedenis met een vakantiehuis in Zwitserland. Zwitserland staat ook wel bekend als Helvetia (kijk maar naar de vermelding op de Zwitserse postzegel). Helvetia komt van de Helveti, een Keltische stam die omstreeks de 5e eeuw voor Christus in het Alpengebied neerstreek. Dat Zwitserland in Zwitserland ligt is te danken aan Caesar. In het jaar 58 voor Christus verhinderde hij de Helvetiƫrs naar Frankrijk te emigreren. Zo stichtte hij een bloeiend Helvetiƫ; de Alpen bleven behouden aan het volk. De 13e eeuw begon met een eerste bondgenootschap van de plaatsen rondom het Vierwoudstedenmeer, succesvolle afweergevechten tegen de Habsburgers, nieuwe verbonden en interne strijd, Reformatie en Contrareformatie.

In 1798 kwam een einde aan het oude eedgenootschap door de verovering door Napoleon. In 1848 mondden de politieke twisten om de staatsvorm uit in een richtingbepalende grondwet, het land is dan definitief een bondsstaat. Zwitserland kenmerkt zich sterk door de onafhankelijke positie ten aanzien van de internationale politiek (zo bleef het land tijdens de beide wereldoorlogen buiten spel). Door deze neutraliteit hebben vele internationale organisaties hun hoofdkantoor in Zwitserland gevestigd. Denk hierbij o.a. aan Het Rode Kruis, de Wereldhandelsorganisatie, UNAIDS, FIFA en het Olympisch ComitƩ.

Zwitserland is voor velen een fantastisch vakantieland. Kijkt u daarom eens in ons aanbod vakantiehuizen en appartementen in Zwitserland en beleef een heerlijke tijd in Ć©Ć©n van onze gezellige vakantiewoningen!