Herfstvakantie in Denemarken

Als de bomen verkleuren, de lucht er elke dag anders uitziet en de wind je vlieger steeds hoger laat opstijgen, is de herfst in Denemarken aangebroken! Juist omdat het buiten het seizoen des te rustiger en vrediger is, zelfs in de grotere noordelijke steden, kiezen veel gezinnen ervoor om een herfstvakantie in Denemarken in een vakantiehuis door te brengen. Maar het is niet alleen de rust in de kustplaatsen die veel gasten naar de Deense Oostzee en Noordzee lokt. Zwemplezier in het eigen zwembad en een verscheidenheid aan binnen activiteiten in onze NOVASOL activiteitenhuizen bieden activiteit en ontspanning, zelfs bij koel weer.

Herfstvakantie in Denemarken - maar waarheen?

Wilt u uw herfstvakantie in Denemarken doorbrengen?  Dan hebben wij een paar tips voor u over waar u heen kunt gaan tijdens uw herfstvakantie in Denemarken. In elke richting heeft Denemarken in de herfst iets anders te bieden, maar één ding is hetzelfde: overal waar u komt vindt u prachtige vakantiehuizen in Denemarken die op uw wensen zijn afgestemd en ieder lid van het gezin welkom heten. Hier volgt een kleine selectie van bestemmingen die u niet mag missen als u in de herfst op vakantie wilt in Denemarken en op zoek bent naar een mooi vakantiehuis.

Herfstvakantie aan de Deense Noordzee
Herfstvakantie aan de Deense Noordzee

Vakantiehuizen aan de Deense Noordzee: Aan de westkust van Denemarken vindt u de ene na de andere prachtige plek, te beginnen met Vejers, Ringkøbing Fjord, Hvide Sande en Thyborøn. West-Jutland ligt aan de altijd veranderende Noordzee en biedt vele activiteiten op en in het water, zoals een bezoek aan vuurtorens of vliegeren op het strand, zelfs tijdens de herfstvakantie.

De noordelijkste stad van Denemarken is Skagen. Als u daar aankomt, zult u begrijpen waarom het een van de populairste bestemmingen voor herfstvakanties in Denemarken is! In het noorden van Denemarken kunt u kiezen of u de Oostzee of de Noordzee verkiest, aangezien beide zeeën hier samenkomen. De lichtsfeer hier is uniek, en schilderijen waarop dit door kunstenaars is vastgelegd, zijn te zien in plaatselijke musea.

Vakantiehuizen aan de Deense Oostzee: Voor liefhebbers van de Oostzee is Oost-Jutland de perfecte bestemming voor een herfstvakantie in Denemarken! Hier vindt u het schiereiland Djursland, met grote historische kerken en kastelen, en Aarhus, de op een na grootste stad van Denemarken.

Als u liever in het zuiden van Denemarken vakantie viert en altijd al eens op een eiland hebt willen wonen, dan raden wij u aan een vakantiehuis op het eiland Als in de Oostzee te boeken. Op het eiland, dat omgeven is door de zee, kunnen u en uw kinderen genieten van heerlijke nazomerdagen, wandelend op het strand, vissend, zeilend, genietend van de ongerepte natuur of zelfs de stad Sonderborg ontdekkend.

Eilandvakantie op Bornholm: Tijdens uw herfstvakantie in Denemarken op Bornholm dompelt u zich onder in een unieke vakantiewereld waar het landschap en de kleine vakantieplaatsjes schitteren in prachtige kleuren. Hier kunt u een onvergetelijke tijd beleven en van alles doen. Bezoek het middeleeuwse centrum op Bornholm, het kunstmuseum of het grote labyrint in Gudhjem. Naast de vele fantastische hoogtepunten kunt u op Bornholm ook veel klassieke bezienswaardigheden bezoeken, zoals de ruïnes van kasteel Hammershus of de Østerlars kerk.

Denemarken in de herfst - waarom vakantie in een vakantiehuis zo populair is!

Herfstvakanties in Denemarken moeten zo vaak mogelijk worden ondernomen, want tijd doorbrengen in een ander land brengt niet alleen ontspanning, de nieuwe indrukken en ervaringen geven ook nieuwe energie voor het dagelijks leven! Vooral in de herfst, wanneer u weer meer tijd thuis doorbrengt, is het de moeite waard om uw herfstvakantie in Denemarken in een vakantiehuisje in te pakken!

Herfstvakantie in Denemarken

Maak fietstochten en stedentrips in de zon en geniet van de sauna van het vakantiehuis, het binnenzwembad, de speeltafels en de verwarmende open haard op regenachtige dagen. Uw accommodatie zal u niet laten vervelen of stressen!

En wist u dat u in Denemarken een vakantiehuis van Badland kunt boeken en dat de toegang tot het dichtstbijzijnde zwembad bij de prijs is inbegrepen? U hebt dus nog meer excursiebestemmingen om uit te kiezen naast de activiteiten in uw eigen woonplaats.

Tijdens een vakantie in een vakantiehuis heb je eindelijk alle tijd om samen te koken, spelletjes te doen, een goed boek te lezen of zelfs samen een film te kijken.

Het frisse herfstweer biedt veel mogelijkheden om vanuit uw vakantiehuis lange wandelingen te maken langs het strand of zelfs door het bos. Verzamel kegels, mos, takjes en veel andere dingen om herfstversieringen te maken. Verzamel kegels, mos, takjes en veel andere dingen om herfstversieringen te maken.

Na een lange dag in de frisse, heldere lucht kunt u gezellig samen aan tafel gaan met warme chocolademelk, heerlijke cake en een bordspel en u laten verwarmen door het vuur in de open haard. Je kunt overal pompoenen kopen, die je samen met de kinderen kunt uithollen en omtoveren tot leuke pompoenlampjes met een kaarsje erin.

Herfstvakanties in een van onze NOVASOL vakantiehuizen in Denemarken garanderen u veel gezelligheid, ontspannende uren en een ontspannen tijd met het hele gezin.

Breng uw herfstvakantie door in Denemarken met het gezin - belevenissen voor jong en oud!

Tijdens de herfstvakantie kunnen uw kinderen van alles beleven als u met ze op vakantie gaat in een vakantiehuis in Denemarken! De kleurrijke bossen en heidevelden zijn perfect voor dagelijks plezier in de natuur. De zee en het strand zijn ook perfect om te ravotten en dankzij het aangename weer is actief bezig zijn en vliegeren niet zo zweterig als in de zomer. Regenachtige dagen kunnen worden doorgebracht in het overdekte zwembad, voor de open haard of in het dichtstbijzijnde Badeland.

Gezinsvakantie in Denemarken in de herfst

Ontdek hier welke ervaringen in Denemarken in de herfst bijzonder populair zijn:

Voor de speciale avonturen raden wij avontuurlijke plaatsen aan zoals het pretpark Tivoli in Kopenhagen en Legoland in Billund, die zich voor Halloween versieren met heel speciale enge decoraties. Een ander uniek hoogtepunt voor u en uw kinderen is het Harry Potter Festival in Odense.

Hoe zand kunst kan worden, kunt u zien op de verschillende zandsculptuurfestivals in Hundested of Søndervig. U zult zeker onder de indruk zijn van de zanderige werken en fantasierijke werelden die er worden geschapen.

Tijdens het vliegerfestival op Rømø vliegen duizenden kleurrijke vliegers in het luchtruim van Lakolk Strand. Het enorme spektakel is gratis en vindt elk jaar plaats tijdens het eerste weekend van september.

Halloween vieren in Denemarken

Herfstvakantie in Denemarken

Als u de herfstvakantie met de kinderen in een vakantiehuis in Denemarken doorbrengt, zijn de vele themaparken altijd spannende en leuke plaatsen om te bezoeken. In deze tijd van het jaar vieren Legoland, Djurs Sommerland, BonBon Land en Tivoli in Kopenhagen Halloween in Denemarken en zijn de parken indrukwekkend versierd met pompoenen, skeletten en andere griezelige wezens, wat garant staat voor veel griezelig plezier voor jong en oud. Speciale evenementen en activiteiten, zoals een verkleedwedstrijd, spookhuizen, griezelfeesten of griezelige doolhoven, zorgen voor griezelig plezier voor kinderen, tieners en volwassenen. Als klant van NOVASOL krijgt u, naast vele andere kortingen en voordelen voor klanten, korting op de toegang tot alle 3 de pretparken. Stort u samen in het avontuur tijdens uw herfstvakantie in Denemarken!

Op verschillende plaatsen in Denemarken kunt u tijdens uw herfstvakantie getuige zijn van een fantastisch natuurwonder. Meer dan 100.000 spreeuwen verzamelen zich in deze tijd van het jaar in de lucht, boven de plaatsen waar ze de nacht zullen doorbrengen, en verduisteren de zon in wat de Zuidwest-Jutlanders "Sort sol" - Zwarte Zon - noemen. Als u uw herfstvakantie in Denemarken doorbrengt in een vakantiehuis, bijvoorbeeld in Ribe, Ringkøbing, op het eiland Rømø, bij Lakolk of zelfs in Halderslev, kan het hele gezin getuige zijn van dit fenomenale natuurspektakel. Beleef dit fantastische evenement, ongeacht waar u uw vakantiehuis in Denemarken huurt. Er worden ook rondleidingen gegeven vanuit de plaatselijke vakantiehuizen naar de "Sort Sol".

Wandelen in de herfstige bossen van Denemarken

Vanuit je gezellige vakantiehuis in Denemarken kun je vele historische bezienswaardigheden verkennen, zoals kastelen, burchten, Vikingsteden, bunkers, historische gebouwen of uitstapjes maken naar de vele recreatiecentra waar veel plezier voor het hele gezin te wachten staat. Bezoek tijdens je herfstvakantie in Denemarken de runenstenen van Jelling of kruip voor een dag in de huid van een ridder of prinses tijdens het renaissancefestival in kasteel Kronborg. Hier kunt u paardentornooien en -gevechten meemaken en boogschieten en schermen. Er zijn ook veel spelletjes voor de jongere gasten. Een andere gezinsattractie is de oude stad Århus, waar u met uw kinderen een dag terug in de tijd kunt reizen tijdens een vakantie in Denemarken in de herfst. Een vakantiehuis in Denemarken in de herfst biedt u tal van mogelijkheden om een bewogen vakantie door te brengen.

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )