Appartement voor je stedentrip in Florence

Een stedentrip in de voetsporen van Michelangelo

Florence, de geboorteplaats van de Renaissance, is één van de rijkste Italiaanse steden als het gaat om geschiedenis en cultuur. De Toscaanse hoofdstad is omgeven door prachtige landschappen met dorpjes en wijngaarden, waar de bekende Chianti-wijnen geproduceerd worden. 

 

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Waarom een appartement boeken in Florence?

Een vakantie in Toscane geeft je ideale mogelijkheden om diverse soorten van vakantie te combineren. Je kan vanuit een appartement in Florence de stad ontdekken en van daar uit ook de stad uit gaan om een dag in het Toscaanse land of aan de kust door te brengen. Andersom kan ook: vanuit een vakantiehuis ergens in het buitengebied bezoek je de mooie Toscaanse steden waarbij je  Sienna en zeker Florence dan niet moet overslaan. NOVASOL heeft in Toscane prachtige huizen. Vaak zit dit vakantiehuizen met zwembad dus na een warme dag te hebben doorgebracht in een stad, kun je dan ’s avond bij het vakantiehuis nog heerlijk afkoelen in het zwembad en onder het genot van een barbecue en Toscaanse wijn alvast plannen maken voor de volgende dag.

Ga je echt voor de stad, dan is een appartement in Toscane wel de meest ideale optie. Gelijk na het ontbijt trek je dan de stad in en je hoeft je om vervoer en parkeren dan helemaal geen zorgen te maken.

 

Florence; een stedentrip vol cultuur en historie

Florence is als een prachtig openluchtmuseum, bestaande uit talloze kunstschatten in Italië. Het hart van de stad wordt gevormd door de Piazza della Signoria. Dit plein is de ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als lokale inwoners en het wordt gedomineerd door de Palazzo Vecchio, te herkennen aan de hoge toren. Het hele jaar door worden concerten, markten en evenementen gehouden op de Piazza della Signoria. De geschiedenis van het plein gaat terug tot de 13e eeuw, toen de Welfen de Ghibellijnen versloegen en de stad overnamen.

Als er iets boven de skyline van Florence uittorent, dan is het wel de kathedraal van Santa Maria del Fiore, beter bekend als de Duomo. De koepel is meer dan 110 meter hoog en is ontworpen door Brunelleschi. Het is één van de grootste werken van de Italiaanse Renaissance. Brunelleschi overleed voordat hij de kans had zijn meesterwerk voltooid te zien. Als eerbetoon aan zijn werk werd een standbeeld van hem geplaatst op de Piazza del Duomo, dat omhoog kijkt naar de koepel. De voorgevel van de kathedraal is bekleed in wit, roze en groen marmer. Binnen zijn enkele opmerkelijke fresco’s van Vasari en Zuccari te bewonderen.

 

Tips voor je stedentrip in Florence

Giotto’s Campanile is de klokkentoren van de Duomo. Klim naar de top en jewordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Tegenover de kathedraal bevindt zich het Baptisterium San Giovanni, een achthoekig gebouw van groen en wit marmer, beroemd om de rijk gedecoreerde bronzen deuren.

De Ponte Vecchio, met prachtige okerkleurige huizen boven de rivier de Arno, is één van de meest gefotografeerde plekken in Florence. Deze brug dateert van de Romeinse tijd en heeft door de eeuwen heen vele veranderingen ondergaan.

Van alle musea in Florence mag je zeker niet de Galleria degli Uffizi en de Galleria dell‘Accademia missen. De Galleria degli Uffizi opende haar deuren in 1591 en wordt beschouwd als het oudste museum ter wereld. Het bevat een fantastische collectie van schilderijen en sculpturen van de 13e tot de 18e eeuw. De collectie werd opgezet door de beroemde familie Medici. Nu zijn hier veel meesterwerken te vinden zoals De Geboorte van Venus van Botticelli en De Annunciatie van Leonardo da Vinci. In de voetsporen van Michelangelo

De Galleria dell’Accademia is vooral bekend omdat hier het originele standbeeld van Michelangelo’s David staat, een universeel icoon van mannelijke schoonheid en een symbool van Florence. Meer werken van Michelangelo zijn te bewonderen in het Bargello Museum en de Sint-Laurensbasiliek. Andere bezienswaardigheden die je zeker tijdens je stedentrip dient te bezoeken in Florence zijn de kerk Santa Maria Novella, de Palazzo Pitti, de Boboli-tuinen en de markt van San Lorenzo.

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )