Appartement voor je stedentrip in Granada

Granada - de stad van het Alhambra!

Aan de voet van de Sierra Nevada ligt één van de mooiste steden van Andalusië. Granada was de laatste stad die in 1492 door de Katholieke Koningen werd heroverd en de Moorse invloed is hier dan ook groter geweest dan in andere Spaanse steden. Dit is te merken aan de gastronomie, de ambachtswerken, de structuur van de straatjes, de fonteinen en de tuinen van de stad, die onvergetelijke plekjes creëren waar je kunt ontspannen. 

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Granada; een stedentrip in de tuinen van de Generalife

Granada heeft een indrukwekkend erfgoed waarvan het Alhambra de voornaamste plek inneemt. Je hebt Granada niet bezocht zonder een bezoek te hebben gebracht aan het Alhambra en de tuinen van de Generalife. Dit eeuwenoude paleis heeft kunstenaars, dichters en toeristen betoverd. Met miljoenen bezoekers per jaar is het één van de meest bezochte toeristische attracties ter wereld. Het werd gebouwd in de 13e eeuw en vormt één van de meest bekende monumenten uit de Islamitische architectuur. De naam betekent ’de rode’, dat betrekking heeft op de structuur die er ’s avonds rood uitziet, als het licht van de fakkels erop schijnt.

Een andere interessante plek is de oude Moorse wijk Albaicín. Het is gelegen op de berg met de typische witgekleurde huizen, smalle straatjes en uitkijkpunten vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op het Alhambra en de Sierra Nevada.

Naast alle bezienswaardigheden van Moorse oorsprong heeft Granada ook enkele pareltjes uit de Renaissance en barokperiode die je kunt ontdekken tijdens een stedentrip. Een absolute must is de kathedraal, een meesterwerk uit de 16e eeuw. Naast de kathedraal vind je de Koninklijke Kapel van Granada.

 

Waarom een appartement boeken in Granada?

Boek een appartement in Granada en je hebt de mogelijkheid deze prachtige stad in Andalusië te ontdekken als een ware local. Ben je een echte stedenliefhebber, dan kun je in dit gebied ook het een combinatie maken met het bezoeken van andere prachtige steden in Andalusië. Sevilla, Cordoba, Malaga en ook kleinere plaatsen zoals het in de bergen gelegen Ronda zijn een bezoek meer dan de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen in het binnenland in dit deel van Spanje in de maanden juli en augustus op kunnen lopen tot boven de veertig graden. Maar goed, als je een appartement in de stad heb, dan kun je je op gepaste tijden rustig terugtrekken voor een typische Spaanse siësta, om ’s avonds weer fit te zijn voor het diner of het bruisende nachtleven.    

 

Tips voor je stedentrip in Granada

Sacromonte is ook een beroemde wijk, die zeker een bezoek waard is. Bekend om de grotwoningen die in de harde bergwanden zijn uitgehakt, is dit één van de meest pittoreske districten van Granada. Het wordt beschouwd als de geboorteplaats van de flamenco en er zijn talrijke bars en zambras die flamencoshows bieden.

Het verlichte Alhambra biedt een spectaculaire achtergrond voor een romantische wandeling met je partner, vooral bij volle maan. We moeten echter niet vergeten dat Granada bekend staat om de tapas. Mis zeker niet de kans om de uitgebreide en gevarieerde selectie van verse producten en mediterrane smaken te proeven. De tapas in Granada zijn in de meeste bars doorgaans gratis, wanneer je een drankje bestelt.

Granada is een unieke reisbestemming in Spanje voor cultuur, avontuur en winkelen! Eén van de meest interessante dingen van Granada is het aantal winkeltjes dat in de hele stad ambachtelijke en typisch traditionele producten verkoopt. Het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan in deze kleine winkeltjes, waar je complexe marqueterie, lederen goederen, gitaren en zelfs Arabische theeserviezen kunt vinden.

Tijdens Pasen en het begin van de spectaculaire religieuze vieringen tijdens de Semana Santa, kun je getuige zijn van meer dan 60 processies, die in de stad plaats zullen vinden. Pasen wordt in Granada uitbundig gevierd en zal een ongelofelijke indruk op je achterlaten.

 

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )