Appartement voor je stedentrip in Lissabon

Ontdek de schitterende hoofdstad van Portugal

Trots gelegen aan de oevers van de rivier de Taag, is Lissabon een stad met een rijke geschiedenis en traditie. Klassiek en elegant, met een smaak die doet denken aan heerlijke, gerijpte wijnen, is de Portugese hoofdstad een stad die jou zal betoveren. 

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Lissabon; een stedentrip in de klassieke en elegante hoofdstad

De traditionele bestrating met zwarte en witte kiezelsteentjes, de oude gele tram die de heuvels opkruipt, de schilderingen op de voorgevels van oude gebouwen, de treurige klanken van de fado, veel details zullen een onuitwisbare indruk achterlaten bij reizigers, die deze geweldige stad bezoeken. Toch is Lissabon nog altijd één van de minder bekende Europese hoofdsteden.

De Portugese hoofdstad is een stad van contrasten, die traditie en erfgoed perfect combineren met de laatste artistieke trends. In de zomer worden in de hele stad muziekfestivals en tentoonstellingen gehouden. De culturele agenda staat echter ook in de rest van het jaar vol met spannende evenementen en feesten, waardoor Lissabon op ieder moment van het jaar een bezoek waard is.

 

Waarom een appartement boeken in Lissabon?

Boek een stedentrip naar Lissabon en combineer dit met een aantal relax-dagen aan de Costa Lisboa. Vanuit een appartement in Lissabon ontdek je de stad op z’n best. Wandel al in de vroege ochtend de oude binnenstad in en ervaar hoe de lokale bevolking ontwaakt, een koffie drinkt en zich langzaamaan richting werk begeeft. Aan dat laatste hoef je als toerist even niet te denken. Trek lekker de stad in en bezoek de bezienswaardigheden of evenementen die je interessant lijken. Vanuit de stad ben je ook zo aan de Costa Lisboa, waar de stranden op je wachten. Zeker op warme dagen in de zomer biedt de Atlantische Oceaan een heerlijke verkoeling.

 

Bezienswaardigheden tijdens je stedentrip in Lissabon

Eén van de meest karakteristieke monumenten in Lissabon is de Toren van Belém, aan de noordelijke oever van de rivier de Taag. Deze vestingtoren werd oorspronkelijk gebouwd om de ingang naar de haven van Lissabon te beschermen en diende ook als startpunt voor overzeese expedities.

Vlakbij bevindt zich het Hiëronymietenklooster. Dit klooster is gebouwd in de 16e eeuw en wordt beschouwd als één van de mooiste voorbeelden van architectuur in Manuelstijl. De bouw vond plaats om ontdekkingsreiziger Vasco da Gama te begroeten bij thuiskomst van zijn tweede reis naar India. Volgens de legende is Lissabon, net als Rome, tussen zeven heuvels ontstaan. Op de hoogste heuvel kijkt het kasteel van São Jorge rustig uit over de stad. Zijn robuuste structuur werd in de 5e eeuw door de Visigoten gebouwd. In de 15e en 16e eeuw werd het gebruikt als de officiële residentie van de Portugese koninklijke familie. De uitzichten vanaf de kantelen is werkelijk spectaculair.

Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het panoramische uitkijkpunt van Santa Luzia, het Carmoklooster en het Praça do Comércio, een groot plein met gele gebouwen en bogengalerijen, dat het zenuwcentrum van de stad werd na de verwoesten- Ontdek de schitterende hoofdstad van Portugal de aardbeving van 1755. Om een idee te krijgen van de meer moderne kant van Lissabon, moet je zeker naar het Parque das Nações. Dit recreatiegebied bestaat uit een aquarium, een concertzaal, een jachthaven en een enorm winkelcentrum.

Eén van de grote geneugten van reizen is eten en uit eten gaan in Lissabon stelt absoluut niet teleur. Bijna alle restaurants serveren grote porties voor meer dan betaalbare prijzen. De nauwe banden die Lissabon onderhoudt met de zee kun je proeven aan de hand van de vele visgerechten en schotels die je op de meeste menu’s aantreft. De twee grote sterren uit de keuken van Lissabon zijn sardientjes en bacalhau (kabeljauw) waarvoor, zo wordt gezegd, de Portugezen voor iedere dag van het jaar een ander recept hebben. Een andere lokale specialiteit die je zeker niet mag missen zijn de heerlijke pastéis de Belém, oftewel custardgebakjes.

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )