Appartement voor je stedentrip in Madrid

Geniet van het leven in de Spaanse hoofdstad

Gelegen in het geografische centrum van Spanje is Madrid een kosmopolitische stad, die de meest moderne infrastructuur combineert met een groot artistiek erfgoed. Historische gebouwen en oude monumenten gaan perfect samen met de moderne kant en dynamische sfeer van de stad. 

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Madrid; een stedentrip in Madrid de los Austrias

Madrid heeft één van de belangrijkste historische centra van Europa, dat bekend staat als ’Madrid de los Austrias’. Het werd gesticht onder het bewind van de Habsburgse monarchie, één van de meest invloedrijke koningshuizen tijdens de periode van de 15e tot en met de 18e eeuw.

Plaza Mayor, één van de meest populaire pleinen van Madrid, werd in 1620 gebouwd en het is één van de meest karakteristieke plekken in de stad voor een wandeling of om te genieten van een kopje koffie op een terrasje. In de buurt van dit prachtige plein bevindt zich het ’aristocratische centrum’ van Madrid, waar je het Koninklijk Paleis, het Koninklijk Operagebouw en de Almudena-kathedraal vindt.

 

Waarom een appartement boeken in Madrid?

Hoe fijn is het als je in de ochtend wakker wordt in je appartement in Madrid en zonder de auto of het openbaar vervoer te hoeven nemen na het ontbijt zo de stad in wandelt. Op deze manier ervaar je het leven min of meer als een Madrileen en heb je tijd om van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat deze fantastische stad in het midden van Spanje te ontdekken. Houd je van echte warmte of juist kou, dan is het respectievelijk een aanrader om midden in de zomer of midden in de winter naar Madrid af te reizen. In het voorjaar en het najaar is het als citytrip wel het meest geschikt om bij ‘normale’ temperaturen je activiteiten te kunnen ondernemen.

 

Tips voor je stedentrip in Madrid

Andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad zijn het plein Puerta del Sol, het voetbalstadion Santiago Bernabéu en het Retiro Park. Op oudejaarsavond komen duizenden mensen uit Spanje samen op Puerta del Sol om het nieuwe jaar te verwelkomen door om middernacht 12 druiven te eten, één bij elke klokslag. Het stadion Santiago Bernabéu is de thuishaven van voetbalclub Real Madrid en moet door iedere voetballiefhebber zeker bezocht worden. Vergeet ook het mooie Retiro Park niet met vele attracties, zoals muziektenten, poppenkasten en boottochtjes op de vijver. Daarnaast kun je spontaan jongleurs en muzikanten tegenkomen, die optreden in het park.

Kunst en cultuur spelen een belangrijke rol in het culturele leven van Madrid. Er zijn meer dan 60 musea in de stad, waaronder het Prado Museum met de meest complete collectie van Spaanse schilderijen, het Thyssen-Bornemisza Museum met schilderijen van Vlaamse meesters tot werken uit de avant-gardistische stromingen en het Reina Sofía Nationaal Kunstcentrum met de beroemde Guernika en andere schilderijen van Picasso, Salvador Dalí en Joan Miró.

Wanneer de avond valt kun je tijdens een stedentrip de beroemde ’movida madrileña’ ervaren. Je kunt gaan stappen in Salamanca, de meest trendy en glamoureuze wijk van de stad of in de meer traditionele buurten zoals Malasaña, Chueca en Las Letras, waar je talrijke bars en pubs vindt. In de vele clubs met live muziek kun je dansen op allerlei soorten stijlen zoals jazz, pop, electronic, rock en indie. Het nachtleven in Madrid heeft voor iedereen iets te bieden.

Kom na een lange avond feesten in Madrid weer op krachten door een heerlijke warme chocolade met churros te proberen, onder het genot van de zonsopgang! Wat eten betreft zijn er nog een paar klassiekers die je niet mag missen in de bruisende hoofdstad van Spanje. Bovenaan de lijst staat het iconische broodje calamares, op de voet gevolgd door de cocido madrileño, een stevig stoofpotje op basis van kikkererwten dat zeker verplichte kost is als je in de winter reist. Als je van tapas wilt genieten raden we je aan naar het centrum van Madrid te gaan.

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )