Appartement voor je stedentrip in Sevilla

Ontdek het echte Spanje in Sevilla

Beroemd om de religieuze processies met Pasen, de Feria in april en de geur van oranjebloesem, biedt Sevilla een stukje echte Spaanse cultuur. Flamenco, oude straatjes, de zon, de terrasjes vol mensen die heerlijke tapas aan het eten zijn, het maakt allemaal deel uit van het leven in de stad. 

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Sevilla; mix van oude traditie, moderne kunst en de laatste trends

Het hele jaar door bruist Sevilla van het leven. De Andalusische zomer kan heet zijn, maar ondanks de hoge temperaturen weet Sevilla de kleurrijke en levendige ambiance te behouden. Het rijke culturele leven van Sevilla is een mix van oude traditie, moderne kunst en de laatste trends. Dit geldt tevens voor de voornaamste bezienswaardigheden in Spanje.

Sevilla heeft veel indrukwekkende monumenten. Gelegen aan de oevers van de rivier de Guadalquivir, was de stad voorheen een welvarende haven die handel dreef met Latijns-Amerika en heeft het een rijk Moors erfgoed, waarvan het Real Alcázar een duidelijk voorbeeld is. Dit is het meest waardevolle gebouw van de stad en één van de oudste paleizen in Europa. Omringd door prachtige tuinen was het vroeger een Moors fort, maar met het verstrijken van de eeuwen werden kamers, patio’s en nieuwe tuinen toegevoegd aan de originele structuur. Op deze manier werden binnen de muren diverse stijlen met elkaar gecombineerd. Door de bijzondere schoonheid is het gebouw gebruikt als decor voor diverse films en series, zoals Game of Thrones.

Een ander topmonument in Sevilla is de schitterende gotische kathedraal, onder het toeziend oog van de even zo indrukwekkende Giralda-toren en de binnenplaats met sinaasappelbomen. Sevilla heeft een zeer bijzondere band met sinaasappelbomen. In de hele stad zijn er zo’n 25.000 te vinden, wat de straten doet vullen met een bijzonder aangename geur. In het verleden werd van sinaasappelbomen verondersteld dat ze hun eigenaren geluk zouden brengen. Dit is de reden waarom er in Sevilla zo veel zijn.

 

Waarom een appartement boeken in Sevilla?

Het is een leuke bestemming voor een citytrip. Vanuit een appartement in Sevilla kun je deze typische stad in het zuiden van Spanje ontdekken. Kom je voor een langer verblijf, dan is Sevilla ook een ideaal uitganspunt om andere mooie plekken van Spanje te ontdekken. Met de auto ben je op zo’n uurtje rijden van de kust in Andalusië. Overigens niet alleen Spanje, want ook Portugal is dichtbij. Je rijdt vanuit Sevilla over de Spaanse grens zo de Algarve in. Mogelijkheden te over dus om in of vanuit deze stad van alles te ontdekken. Sevilla in het voorjaar of het najaar het meest geschikt.  

 

Tips voor  je stedentrip in Sevilla

Andere historische monumenten die je in Sevilla kunt bezoeken zijn de Torre del Oro, gebouwd in de 13e eeuw aan de rivier de Guadalquivir en Plaza de España, een prachtig plein in het María Luisa Park, perfect voor een rustige middagwandeling tijdens een stedentrip. Bij zonsondergang is er niets beter dan een wandeling langs de oevers van de Guadalquivir en door de wijk Triana te maken.

Sevilla heeft echter ook geweldige moderne bezienswaardigheden. De meest opmerkelijke is de controversiële Metropol Parasol, onder de lokale inwoners vooral bekend als Setas de la Encarnación, omdat de vorm ervan doet denken aan een paddenstoel. De houten structuur herbergt enkele Romeinse ruïnes, een expositiecentrum, bars en diverse restaurants. Het uitzicht over Sevilla vanuit de top van de Metropol Parasol is werkelijk adembenemend.

In de straten van Sevilla hangt een bruisende sfeer. Het is onmogelijk om Sevilla te bezoeken en niet te worden ondergedompeld in de tapascultuur. Tapas zijn kleine gastronomische pareltjes. Van de meer traditionele tapas zoals salmorejo of de Spaanse omelet tot de meer innovatieve en creatieve gerechten, in Sevilla kun je heerlijk eten zonder dat het veel hoeft te kosten. In tegenstelling tot andere Spaanse steden zijn de tapas hier niet gratis, maar ze zijn goedkoop en de porties zijn groot.

 

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )