Appartement voor je stedentrip in Valencia

Valencia is een levendige, uitnodigende stad aan de kust van de Middellandse Zee die eindelijk uit de schaduw van de twee grootste steden van Spanje, Madrid en Barcelona is getreden. Een bruisend nachtleven, uitstekende stranden, het explosieve festival van Las Fallas en de wereldberoemde paella hebben van Valencia een populaire vakantiebestemming gemaakt.

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Valencia; een stedentrip met historie en moderne architectuur

De ambitieuze stadsplanning heeft geresulteerd in een enorme verandering van de skyline van de stad, waar nu historische monumenten uit een ver verleden op harmonieuze wijze samengaan met innovatieve avant-gardistische gebouwen.

Het meest emblematische gebouw in Valencia is de Stad van Kunst en Wetenschap, een futuristisch architectonisch complex omgeven door vijvers en tuinen, ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava. Het gebouw is toegewijd aan de vijf belangrijkste elementen en herbergt een aquarium, IMAX-bioscoop, wetenschapsmuseum en kunstmuseum.

Een mooi contrast met de ultramoderne Stad van Kunst en Wetenschap vormt La Lonja de la Seda (de Zijdebeurs), die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het werd in de 15e eeuw gebouwd om er een handels- en financieel centrum te huisvesten. Het is een schitterend voorbeeld van gotische architectuur.

De kathedraal heeft architectonische kenmerken uit zowel de 13e als 15e eeuw. Vanuit de beroemde klokkentoren, door de lokale inwoners ook wel liefkozend Micalet genoemd, heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. De overblijfselen van de oude stadsmuren en -poorten gaan eveneens terug tot de Middeleeuwen, met de imposante Torres de Serranos en Torres de Quart.

 

Waarom een appartement boeken in Valencia?

In Valencia kun je het ontdekken van de stad met z’n historie en architectuur bijzonder goed combineren met relaxen aan het strand. Deze ‘sinaasappelstad’ ligt immers aan de Middellandse zee. In grote delen van het jaar is de temperatuur dusdanig hoog dat een verfrissende duik in de zee zeker geen overbodige luxe is na een dagje flaneren door de binnenstad. Als je een leuke citytrip in  Spanje wilt naar een zonnige bestemming die ook nog eens zee en strand biedt, dan staat Valencia zeker in de top 5. Boek hier een appartement of vakantiehuis en geniet met volle teugen als een echte Valenciano. 

 

Tips voor je stedentrip in Valencia

Aan de rand van Valencia ligt La Albufera, dat grote zwermen waadvogels aantrekt en dat nog steeds vele lokale tradities weet te behouden. Het strand is inderdaad één van de grootste bezienswaardigheden van Valencia. De uitstekende stadsstranden van onder meer La Malvarrosa en Levante bieden vele plekjes waar je kunt genieten van een rustige (of iets minder rustige) avond aan zee.

Nationale gerechten

Aangezien Valencia de geboorteplaats is van wat beschouwd kan worden als het nationale gerecht van Spanje, de paella, is dit beslist iets wat je moet eten als je Valencia bezoekt. Het goede nieuws is dat er vele varianten van bestaan, zoals paella met zeevruchten of vlees, vegetarische paella en gemengde paella. Er zijn net zo veel variaties van paella als dat er plaatsen zijn in de regio Valencia. De beste plek om paella te eten is aan het water, waar het eten wordt gecombineerd met de geur van de zee en het geluid van de brekende golven.

Wat je ook zeker moet proberen in Valencia is horchata, een verfrissend zomerdrankje gemaakt van aardamandelen, water en suiker. De textuur is enigszins romig en zowel kinderen als volwassenen zijn er dol op. Kijk goed om je heen als je door het centrum van de stad wandelt en je zult zeker een paar barretjes vinden waar je horchata kunt drinken.

Nachtleven

Het nachtleven in Valencia behoort ongetwijfeld tot het beste in Spanje. Eind jaren ’80 werd Valencia bekend dankzij La Ruta del Bakalao, een clubbing movement die werd geïnspireerd door de Manchester scene. Die tijd is voorbij, maar Valencia is nog altijd een geweldige optie om te feesten en om een fantastische tijd te beleven!

 

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )