Vakantie op het water in Duitsland

Ervaar een unieke vakantie op het water in Duitsland. In ons aanbod vind je drijvende vakantiehuizen, prachtige vakantiewoningen direct aan het water of unieke huisboten. Geniet van ver uitgestrekte uitzichten en kom tot rust van het geluid van kabbelend water. Tijdens een vakantie op een drijvend vakantiehuis kun je tal van ontspannende activiteiten op het water beleven. Spring in het water om heerlijk te zwemmen, ga uren zonnebaden of gooi je vishengel uit bij je vakantiehuis.  Lees snel verder en ontdek alle voordelen van een vakantie op het water in Duitsland!

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Wat zijn de voordelen van een vakantie op het water in Duitsland?

Wanneer je een vakantie op het water wilt beleven, is een vakantie op het water in Duitsland een echte aanrader! Je vindt deze bijzondere accommodaties  in Brandenburg en Sleeswijk-Holstein. Een vakantiehuis aan het water in Duitsland is fijn maar vooral verrassend. Het land heeft vele wateren en een verblijf in een drijvend vakantiehuis is ideaal indien je niet ver wilt reizen om toch van het water te genieten. Geniet van de rust, het uitzicht en de idyllische plek. Ga lekker zonnen, werp je hengel uit, spring het water in of stap vanaf je terras in je eigen meegenomen of gehuurde bootje. Vanuit je vakantiehuis op het water in Duitsland zijn er vele mogelijkheden.

 

Beleef een actieve vakantie op het water vanuit je vakantiehuis

Vakantiehuizen bij het water bevinden zich vaak in de buurt van diverse recreatiemogelijkheden. Een drijvend vakantiehuis biedt een fijne vakantie aan het water. Bij het horen van vakantie is water één van de eerste dingen waar je aan denkt. Dit kan aan een meer, rivier, kanaal of zee zijn. Heerlijk om tijdens je gezinsvakantie in Duitsland te kunnen zwemmen, plonsen, varen of bij het water te recreëren. Vanuit je drijvend vakantiehuis in Brandenburg ligt het water direct aan je voeten. Ga varen, waterskiën of wellicht zeilen. De kinderen springen zo vanaf het terras in het water. Beleef je mooiste vakantie ooit vanuit je drijvende vakantiewoning in Duitsland.

 

Een visvakantie vanuit een drijvend vakantiehuis

Ben je op zoek naar een vakantiehuis op het water voor je volgende visvakantie? Voel je thuis op het water en gooi je hengel uit vanaf je steiger. Iedere visliefhebber droomt van een vakantiehuis direct aan het water. Vanaf je eigen vissteiger of het terras van je drijvende vakantiehuis in Duitsland werp je een hengel uit wanneer jij dat wilt. Omgeven door prachtig viswater, ervaar je alle vrijheid en rust. In de avond geniet je op het terras van je drijvend vakantiehuis, van de vangst welke heerlijk is bereid op de barbecue. Een vakantiehuis op het water is de ultieme beleving voor een visvakantie in Duitsland.

 

Maak een tocht vanaf je vakantiehuis op het water

Wanneer je verblijft op het water is het heerlijk om de omliggende omgeving te verkennen per boot. De drijvende vakantiewoningen beschikken vaak over een eigen aanlegsteiger. Zo kun je gemakkelijk een boot huren op locatie. Veelal heb je geen vaarbewijs nodig om het water op te gaan. Een korte uitleg is genoeg om als kapitein van je eigen boot weg te varen. Met alleen wat geluiden van het kabbelende water kun je echt genieten. De rust en het steeds afwisselende landschap zullen je verbazen. ’s Avonds geniet je van de zonsondergang vanaf het terras. Ga per boot op ontdekking vanuit je vakantiehuis op het water in Duitsland.  

 

Ontdek de omgeving vanuit je vakantiehuis op het water

Een vakantie op het water is ook zeer geschikt voor cultuurliefhebbers. Vanuit je bijzondere vakantiehuis kun je ook de mooiste steden, kerken en monumenten in Duitsland bezoeken. Vanuit je vakantiehuis op het water in Brandenburg zijn er veel mogelijkheden. Een aanrader is o.a. Slot Sanssouci in Potsdam, een van de bekendste paleizen met een prachtig park. Bezoek ook het indrukwekkende voormalig concentratiekamp Sachsenhausen. Vanuit je drijvend vakantiehuis op het water in Sleeswijk-Holstein bezoek je uiteraard de Holstentor, een gotische toegangspoort of de steden Schleswig of Neumünster. Bijzonder is een korte vaartocht over een deel van het Noord-Oostzeekanaal of Kielerkanaal. Dit mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie op het water in Duitsland.  

Zoals je leest biedt het huren van een drijvend vakantiehuis in Duitsland vele voordelen..Dus waar wacht je nog op? Ervaar de vrijheid van leven op het water zelf. Bekijk direct welke huisboten of drijvende vakantiehuizen in Duitsland nog beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis op het water zonder boekingskosten.

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )