Forel vissen in Denemarken

Het populaire Deense forelvissen

Forel vissen op visvijvers (De Put & Take meren) in Denemarken wordt steeds populairder. In deze meren wordt wekelijks of zelfs dagelijks nieuwe forel uitgezet die jij kunt vangen. In de meren vis je vooral op regenboogforel, maar ook beekforel, bruine forel en gouden forel kunnen gevangen worden. Zeeforelvissen in Denemarken is ook erg geliefd.


Waar forel vissen in Denemarken?

  1. De waterwegen in het westen van Fyn zijn een waar paradijs voor (zee)forelvissers. De waterkwaliteit, maar ook de mogelijkheid om snel een nieuw visplekje te zoeken maakt Fyn zo populair.
  2. In zuidwest-Jutland of in het zuiden van Noord-Jutland heb je veel kans om na een vistocht op forel met een volle emmer thuis te komen.
  • In het watergebied Vidå zijn er volop kleine zijrivieren waar beekforel gevangen kan worden. In het laatste deel van de zijrivier Grønå kun je ook zeeforel vangen. Ook Hvirlå, Sønderå, Slogså en Ugebæk is populair voor forel. 
  • Watergebied Ribe Å is het populairste gebied voor zeeforel. Denk maar eens aan Gels Å. 
  • Kongeå is hemel op aarde voor zeeforelvissers, waar je een vis kunt vangen van ongeveer 10 kg. ook beek- en regenboogforel is hier beschikbaar.
Forel vissen in Denemarken


Bekendste forel in Denemarken

Regenboog forel

De regenboog forel, ook wel zalmforel genoemd, is de meest voorkomende vissoort in de Deense aquacultuur. Deze soort forel staat ook wel bekend als de stealhead. Het is een hele goede vechter en zal zich niet zo snel gewonnen geven. Met een beetje geluk vang je een regenboogforel van 110 centimeter lang. Ook kunnen ze 25 kilogram wegen.

Het visseizoen voor de Deense regenboogforel

In het voorjaar (maart / mei) kun je het best op regenboogforel vissen.

Zeeforel

Denemarken is voor veel mensen het eldorado van de zeeforel. De zeeforel is hier het hele jaar door te vangen. Hoewel ze zich in de winter en in het begin van de lente terugtrekken in de zee, zijn ze in maart, april en mij erg dichtbij de kust. De meest gevangen zeeforel in Denemarken is tussen de 1-2 kilogram. Al is er zeker een kans dat je een vis vangt van 3-5 kilogram. Af en toe laat een zeeforel van 5-9 kg zich vangen, maar die kans is best klein.

Het visseizoen voor de Deense zeeforel

Het beste seizoen om zeeforel te vangen is dan ook hartje lente of in de herfst. Tot juni heb je kans om een mooie vis aan de haak te slaan. Vanaf dan wordt het water weer warmer, waardoor de forel zich weer terug trekt naar koudere gebieden en dieper de zee in zwemt. De herfst is een ander topseizoen voor zeeforel vissen. Ze bevinden zich dan ook dicht bij de kust in fjorden en baaien.

Zeeforel vissen

 

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen