Visvakantie in Jutland, Denemarken

Jutland - van zeeforel tot platvis

Jutland staat vooral bekend om het zeevissen naar forel, echter kan je er ook terecht voor kabeljauw, platvis en tal van andere soorten. Jouw ideale visvakantie in Jutland begint met een goede voorbereiding. Kom meer te weten over welke vissoorten je waar kunt vinden, de beste visplekken en het visseizoen voor je visvakantie in Jutland. Hou jezelf niet aan het lijntje en ga eindelijk eens op die welverdiende visvakantie in Jutland!

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Waar moet je vissen in Jutland?

Denemarken is voor iedere visser een ideale vakantiebestemming, omdat het de beste viswateren van Europa heeft. Met name in Jutland is vissen op de bruine forel en zeeforel aan de kust erg populair. Door heel Jutland stromen er ook tal van rivieren waar veel vis te halen valt, zoals Guden, Karup, Storå, Skjern, Varde, Kongeå en Ribe. Een visvakantie in Jutland is geschikt voor zowel de ervaren als de onervaren vissen. Ze voelen zich als een vis in het water met een visvakantie in Denemarken in het rivierrijke Jutland.

  • Vissen in Noord-Jutland

Noord-Jutland staat bekend om het zeevissen. Kabeljauw, meerval, platvis, makreel, pollak, koolvis vang je hier al snel.

  • Vissen in Midden-Jutland

In het midden van Jutland vind je de grootste concentratie rivieren en meren. Deze wateren zijn gevuld met snoek, baars en snoekbaars. Daarnaast zijn er tal van forelmeren, waar je rivierforel, zeeforel en zelfs zalm kunt vinden.

  • Vissen in Oost-Jutland

De kust aan Oost-Jutland bevat zeeforel, kabeljauw, platvis en geep.

  • Vissen in West-Jutland

In het westen van Jutland is zeevissen in Denemarken het populairst. Hier vang je platvis, kabeljauw, makreel, haring en geep. De bootvissers hebben meer kans om kabeljauw te vangen, omdat deze vissen zich vaak dieper in het water schuil houdt. Met name tussen mei en juli heb je de meeste kans op een goede vangst.

  • Vissen in Zuid-Oost-Jutland

In de wateren van Zuid-Jutland vind je zeeforel en witvis en aan de kust kabeljauw en platvis. Ook hier vind je veel forelmeren waar je je hengel uit kunt werpen.

Vissen in Jutland

 

De beste visplekken voor je visvakantie in Jutland

  1. Westkust van Jutland
  2. Limfjord (Noord-Jutland)
  3. The Yellow Reef (Noord-Jutland): De grootste vissen in Jutland worden hier gevangen!

 

Wanneer is het visseizoen in Jutland?

In de lente zit het water vol met zeeforel en platvissen. In de zomer als het warm is heb je meer kans om zeeforel, makreel en zeebaars te vangen. In de herfst vind je net als in de lente zeeforel en platvis. Als je geluk hebt en het water is nog wat warm van de zomer, dan vind je er ook zeebaars en makreel. De winter biedt veel kansen om platvis te vangen tijdens je visvakantie in Jutland, behalve als het heel koud is, dan zwemt de platvis juist dieper onder water.

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )