Kabeljauw vissen in Denemarken

De Deense kabeljauw

De kabeljauw uit Denemarken, en over de rest van de wereld, leeft op de bodem van het meer of de zee. Zo vind je deze vis op maar liefst 20 tot 600 meter onder water. Met een beetje geluk van je een kabeljauw van 150 centimeter lang. Gemiddeld wordt deze vis echter 80 tot 90 centimeter.


Kabeljauw visseizoen

Kabeljauw is het hele jaar door beschikbaar, maar vang je het best vanaf juni tot en met december. Tussen januari en mei gaat de kabeljauw zich voortplanten. Naast dat de vangkans dan aanzienlijk kleiner is (omdat de vis zich terug trekt), is het verstandig om rond deze periode de natuur zijn gang te laten gaan.


Waar vis je kabeljauw in Denemarken?

Eigenlijk kan je in heel Denemarken kabeljauw vangen. Echter zijn er een aantal gebieden waar de vangkans veel groter is.

Het gele rif in de Noordzee

Het gele rif is een bekend gebied kilometers buiten de kust van Denemarken. Als je grote kabeljauwen wilt vangen is dit de 'place to be'! Je vaart vanaf de kust in anderhalf uur naar dit plekje op de Noordzee.

Westkust van Jutland

Ga in de winter kustvissen op kabeljauw aan de westkust van Jutland. 

Funen

Hoewel het eiland Funen bekend staat om zijn zeeforel is dit ook een goede plek voor dikbuikige kabeljauw. Vis je in de buurt van de kleine of grote belt, vis je op kleinere kabeljauwen. Op de Langeland Belt vang je juist weer de wat grotere kabeljauwen.


Maximale visquota kabeljauw

In Denemarken geldt een meeneembeperking op de kabeljauw. Per dag mogen vissers maximaal 5 kabeljauwen in bezit hebben per persoon. Echter mag je in februari en maart maximaal maar 3 kabeljauwen per dag hebben.

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen