Visvakantie op Langeland, Denemarken

Vissen op Langeland in Denemarken

Een visreis naar Langeland is de perfecte mix van actie en plezier. Vissen op het eiland Langeland is namelijk een paradijs voor liefhebbers van kabeljauw, zeeforel en platvis. Huur een boot en ga zeevissen of vis vanaf de pier! Ben je klaar voor een vakantie met mooie vangsten en een kist vol vis?

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Welke vissoorten vang ik op Langeland?

Als je gaat vissen in Langeland, is het wel zo prettig om te weten welke vis je daar kunt vangen. Je moet immers voor vertrek weten welke hengels en aas je mee moet nemen om een goede vangst te garanderen.

Zeeforel

Een zeeforel is een pittige vis om te vangen. Als hij naar voedsel zoekt, zwemt hij daarvoor al snel enkele kilometers. Daarnaast zwemt de zeeforel ook vrij snel. Hij verplaatst zich met een snelheid van 10-12 km/uur. Meestal tref je een school aan van 10-15 stuks. Als je er eentje vang, waren er dus vaak meer in de buurt. Vissen in Langeland heeft bijna altijd een vanggarantie. Dit komt door de hoge watertemperatuur op het eiland.

De veelzijdige platvis 

Het fijne aan platvis is dat je ze het het hele jaar kunt vangen als je gaat vissen op Langeland. Al vang je elke seizoen wel een ander soort platvis. De platvis zwemt in ondiep water. Hierdoor vang je deze vissen al gauw vanaf de pier. Ristinge Klint en Dageløkke zijn goede plekken om de platvis te vangen, mits er niet hard waait. Als je een goede stek hebt gevonden, vang je er soms wel eens een aantal na elkaar in een vissessie.

Vang een grote kabeljauw!

Wie de grootste kabeljauw wil vangen, moet Langeland in Denemarken echt bezoeken. Verhoog je kans op een grote vangst en ga op visvakantie in Denemarken in de zomer, tussen juli en begin september. De kabeljauw zwemt dan in scholen de Langelandbelt binnen. De kustlijn op Langeland is een kleine 150 kilometer en de diepte van het water maakt de Langelandbelt tot een perfecte plek voor zoutwatervissen.Hier zoekt de kabeljauw voedsel in diep water. Het vangen van een grote kabeljauw vereist dus eigenlijk altijd een boot.

Vissen op Langeland

 

De beste vislocaties op het eiland

  1. Spodsbjerg: forel & kabeljauw
  2. Ristinge Klint: platvis
  3. Dageløkke: platvis

 

Waar moet je op letten bij vissen op Langeland?

Voor het vangen van vis in Denemarken op Langeland heb je sowieso een visvergunning nodig. Na een succesvolle dag en een boot vol met vis, is het handig om te weten hoeveel vissen je eigenlijk mee naar huis mag nemen. Op Langeland zijn dat er namelijk maar 5 per dag. Ook verschilt het per locatie hoe groot de gevangen vissen mag zijn. Vraag dus altijd informatie bij de haven of een hengelsportzaak. 

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )