Vissershuizen in Denemarken

Wat is er fijner dan je vishengel uit te kunnen gooien op vakantie? Voor liefhebbers van visserij hebben wij een divers aanbod aan vissershuizen. Zo bieden wij ook diverse vissershuizen aan in Denemarken. De kans is groot dat je een vissershuis kunt vinden wat goed aansluit bij jouw persoonlijke behoeften. We hebben namelijk speciale vissershuizen aan de zee, in verschillende natuurgebieden en zelfs in het binnenland. Ben je al benieuwd geworden? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen van een visvakantie in een vissershuis in Denemarken!

Druk op om de kaart te activeren

Wat zijn de voordelen van een vissershuis in Denemarken?

Wanneer je een visvakantie wilt beleven, is een vissershuis in Denemarken een echte aanrader! De vissershuizen zijn verspreid over het hele land. Daarnaast zijn de vakantiehuizen of “vissershuizen” voorzien van diverse extra’s en benodigdheden die je als visser de voorbereidingen voor een visvakantie makkelijker maken. Zo zijn er bijvoorbeeld huizen met speciale schoonmaakruimtes en om kleding te drogen en zit er vaak een boot inbegrepen in de huurprijs. In dat geval stap je in de ochtend  gelijk uit bed zo op de boot en kun je in alle vroegte je hengel uitwerpen op één van de wateren van Denemarken.

 

Beleef een visvakantie aan het water

Ben je een liefhebber van vissen of zeevissen, dan zit je in een vissershuis in Denemarken helemaal goed. Je hebt hier een aantal van de betere viswateren in Europa. De Deense kust heeft een totale lengte van meer dan 7000 kilometer en in het hele land zit je nooit verder dan 50 kilometer van de kust. Ook een meer of rivier zal nooit ver weg zijn van je vakantiehuis. Bijna nergens vind je zo’n variatie aan vis binnen een relatief klein geografisch gebied. Zowel voor doorgewinterde vissers als nog jonge onervaren vissers biedt dit Noord Europese land een perfect decor voor een fantastische visvakantie aan de kust of vanuit het binnenland.

 

Boek een vissershuis op Langeland

Vanaf Langeland heb je de keuze om te gaan kustvissen of diepzeevissen. Dit laatste doe je vanaf een boot en de ideale plaats hiervoor is de Langelandbelt. Je kunt hier het hele jaar door vissen op kabeljauw en platvis. De kustlijn op Langeland is een kleine 150 kilometer en de diepte van het water maakt de Langelandbelt tot een perfecte plek voor zoutwatervissen. Op Langeland vind je bovendien ook nog meren en rivieren waar onder andere forel gevangen kan worden. Langeland is bij veel fervente vissers een geliefd eiland voor een visvakantie in Denemarken.

 

Visvakantie in Denemarken met extra voordeel

Een zogenaamd Vissershuis PLUS van NOVASOL staat aan de kust en je viert hier een visvakantie in een indrukwekkende omgeving.  Geniet naast het vissen van een fietstocht of wandeling door het schitterende landschap van de Deense kust of relax op het terras van je vakantiehuis met een prachtig uitzicht op de zee. De huizen bevinden zich op maximaal 500 meter van de kust, hebben een vriezer met minimale inhoud van 60 liter, en bieden een aparte ruimte om vis schoon te maken en kleding te drogen.

 

Vissershuis in het binnenland van Denemarken

Omdat je in Denemarken nooit meer dan 50 kilometer van de kust verwijderd bent, kun je bijna niet spreken van een vissershuis in het binnenland. Het water is immers altijd dichtbij. Helemaal als je in één van onze vakantiehuizen met binnenzwembad zit. Ideaal als je met het gezin op vakantie bent in de koudere periodes van het jaar. Terwijl een deel van het reisgezelschap zich met hun hengel naar hartenlust uitleeft op de Deense wateren, blijft de rest achter in het vakantiehuis en duikt in het zwembad of relaxed in de sauna of whirlpool.

 

Visvakantie op Funen in Denemarken – ook de hond mag mee!

Natuurlijk vind je aan de Westkust van Jutland talrijke plaatsen waar je je hengel uit kunt werpen, maar ook de wateren rondom het eiland Funen, in het midden van Denemarken, zijn de mogelijkheden voor vissers optimaal, zeker in het voorjaar en het najaar. Forel, snoek, voorn en baars zijn de voornaamste vissoorten die je hier naar boven haalt. In de winter wordt hier veel aan vliegvissen gedaan. Onze vakantiehuizen op Funen bieden een perfecte basis voor een visvakantie met het hele gezin. Veel van onze huizen zijn ook huisdiervriendelijk en daarmee is je hond ook van harte welkom.

Zoals je leest biedt het huren van een vissershuis in Denemarken vele voordelen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vissershuizen in Denemarken nog beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in één van deze bijzondere bestemmingen zonder boekingskosten. Naast de reeds genoemde eilanden/regio’s kun je ook op Seeland een ideale visvakantie beleven. Of wat dacht je van het eiland Bornholm! 

 

Tips voor visvakanties in Europa:

Ben je benieuwd geworden naar andere visbestemmingen in Europa? Lees ook eens deze pagina over visserhuizen in Noorwegen of kom meer te weten over een visvakantie in Zweden.