Verhoog het rendement van uw vakantiewoning

Rendement op uw vakantiehuis

De meeste huiseigenaren verhuren een vakantiehuis om huurinkomsten te genereren. Hoeveel kunt u verdienen? Wat kunt u doen om uw verhuurinkomsten te optimaliseren? Een goed rendement van uw vakantiewoning wordt bepaald door twee factoren. Hoge huurinkomsten krijgt u door een combinatie van een optimale verhuurprijs en veel boekingen. Uw vakantiehuis moet daarom zo aantrekkelijk mogelijk zijn. het moet beschikken over een goede locatie en voldoende (onderscheidende) faciliteiten. Bij een vakantiehuis is rendement dus een belangrijke factor.

 

Hoe verhogen wij het rendement van uw vakantiewoning?

Het is onze missie om een optimaal rendement voor u te realiseren. Hierdoor verdient u meer geld aan uw vakantiewoning. 

1) We bepalen de optimale verhuurprijs

Het bepalen van de juiste verhuurprijs is essentieel voor een hoge bezetting bij vakantiehuis verhuren. Er zijn veel aspecten om rekening mee te houden. Wij maken gebruik van de verhuurresultaten van vorige seizoenen en vergelijkbare woningen in ons aanbod. Zo bepalen wij de juiste verhuurprijs voor uw vakantiehuis. 

2) We optimaliseren de bezetting 

Wij maken gebruik van reis- en zoektendensen onder vakantiegasten. Op die manier zorgen we ervoor dat de presentatie van uw vakantiehuis een zo groot mogelijk aantal potentiële gasten bereikt. NOVASOL heeft bovendien een aantal verhuurconcepten ontwikkeld. Hiermee zorgen we dat uw vakantiehuis een nog grotere doelgroep bereikt. Op die manier is er weinig leegstand van uw vakantiehuis en heeft u altijd boekingen.

3) We promoten uw vakantiehuis

We maken gebruik van een wereldwijde promotie om uw vakantiehuis onder de aandacht te brengen. Deze promotie verloopt voornamelijk via onze eigen meertalige website en onze samenwerking met meer dan 10.000 reisbureaus en internetpartners wereldwijd.

 

Onze verhuurconcepten maken uw vakantiewoning extra interessant

De huurprijs en de vraag naar uw vakantiehuis zijn afhankelijk van het seizoen. Evenals de grootte, de locatie en het interieur van het vakantiehuis. Dit is waar onze verhuurconcepten aan bod komen. Het doel van deze concepten is om uw vakantiehuis zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Door (simpele) aanpassingen aan uw vakantiehuis vindt u aansluiting bij specifieke behoeftes van onze gasten. Door extra's te bieden is het mogelijk uw rendement van uw vakantiewoning te verhogen.

Waar zijn onze concepten op gebaseerd?

Er zijn diverse concepten bedacht waarmee wij onze gasten bereiken. We weten waar gasten naar op zoek zijn tijdens hun vakantie. Hieruit zijn de huidige verhuurconcepten ontstaan. Door constante analyse en het volgen van de huidige reistrends wordt uw vakantiehuis op de juiste manier in de verhuurmarkt aangeboden.

Soort concepten

We hebben allemaal specifieke wensen als het gaat om onze vakantie. Het is belangrijk dat uw vakantiehuis zich dan onderscheidt van de massa. Door de juiste concepten toe te passen op uw vakantiehuis, vormen ze een uitstekend onderscheidend middel. 

1) Gastvoorkeuren

Sommige concepten zijn gericht op gastvoorkeuren tijdens het maken van een boeking en de verschillende aankomst opties, zoals de mogelijkheid om de aankomstdag vrij te kiezen.

2) Kenmerken

Denk bijvoorbeeld aan snel internet en luxe tuinmeubilair. Als gasten op zoek zijn naar een plek met een bepaalde faciliteit, worden vakantiehuizen die dit aanbieden getoond in de zoekresultaten en gepromoot in onze catalogus. 

3) Specifieke doelgroepen

Denk hierbij aan doelgroepen, zoals vissers. Dan creëren we een speciale catalogus, adverteren we in specifieke tijdschriften, beurzen, de juiste internetpartners en speciale websites.

4) Huistype

De vakantiehuizen worden natuurlijk ook uitgelicht als gasten op zoek zijn naar een specifiek huistype, zoals een groepswoning, huisboot, appartement of villa.

 

Zelf het rendement van uw vakantiewoning verhogen

De adviseur vertelt u over de diversiteit aan mogelijkheden. Uiteraard helpen wij u bepalen welke concepten bij uw vakantiehuis passen. Met dat advies voert u zelf ook verbeteringen door om het aantal boekingen en het rendement van uw vakantiehuis te verhogen. 

1) Gratis wifi

Internet is een belangrijk onderdeel van het leven geworden, dus ook op vakantie. Snelheid is essentieel en meerdere gasten moeten er op hetzelfde moment gebruik van kunnen maken.

2) Huisdiervriendelijk

Wanneer u huisdieren toe laat in uw vakantiehuis zal dit resulteren in een verhoging van het aantal boekingen en daarmee tevens een verhoging van uw rendement. 

3) Luxe tuinmeubilair

Veel gasten vinden het belangrijk de mogelijkheid te hebben om heerlijk buiten te ontspannen tijdens hun vakantie bij het vakantiehuis. 

4) Kindvriendelijk vakantiehuis

Schommels, zandbak of spelcomputers biedt talloze mogelijkheden voor kinderen. Wanneer de kinderen op vakantie plezier hebben, kunnen de ouders ontspannen. 

5) Zwembad

Een privé binnen- of buitenzwembad is een faciliteit waar veel gasten blij van worden. De mogelijkheid om in het water te springen en in de zon van het eigen zwembad te genieten, wordt beschouwd als een waardevolle faciliteit. 

6) Wellness faciliteiten

Voeg een wellness faciliteit toe aan uw vakantiehuis om uw rendement te verhogen, bijvoorbeeld een zwembad, sauna of spa. Ook wandel- en fietspaden, fitnessfaciliteiten en skimogelijkheden in de buurt zijn aantrekkelijk.