Verzekering van uw vakantiehuis

Automatisch verzekerd: veilig verhuren

We vinden het belangrijk dat de verhuur van uw vakantiehuis prettig voelt. Hoewel schades aan uw vakantiewoning zich altijd kunnen voordoen is het belangrijk dat de vakantie van de gasten of uw stemming niet negatief beïnvloedt wordt. Daarom worden verblijven van NOVASOL gasten automatisch gedekt door onze huiseigenaren verzekering en ons Minor Damage Concept waardoor u erop kunt vertrouwen dat uw vakantiehuis in veilige handen is.

Onze verzekering dekt de meeste schade aan uw vakantiehuis en/of persoonlijke eigendommen die door een NOVASOL-gast worden veroorzaakt als uw eigen verzekering de schade niet dekt *.

* Onder voorbehoud van de verzekeringsvoorwaarden.

 

Huiseigenaren verzekering

Deze verzekering vormt een aanvulling op uw eigen verzekering. Als uw eigen verzekering de schade niet dekt, alleen een deel van de schade dekt of alle schade dekt maar het eigen risico is hoger dan EUR 135, dan kunt u terugvallen op onze huiseigenaren verzekering. Wij raden u echter sterk aan om een eigen inboedelverzekering af te sluiten, inclusief aansprakelijkheid, aangezien de huiseigenaren verzekering limieten kent en niet alle situaties dekt, zoals bijvoorbeeld diefstal.

Wat wordt er verzekerd?

  • Dekking van materiële schade veroorzaakt door een NOVASOL gast.
  • Dekking van verlies van huurinkomsten, als het repareren van de schade betekent dat u bestaande boekingen moet annuleren.
  • Eigen risico van slechts EUR 135. De huiseigenarenverzekering van NOVASOL compenseert het verschil als uw eigen verzekering het verlies dekt en uw eigen risico hoger is dan EUR 135.
  • Dekking van de meeste persoonlijke verwondingen door redelijke vergoedingen te betalen voor medische behandeling, transport, etc. mocht de huurder of zijn gasten tijdens de huurperiode op het terrein gewond raken, in het geval de oorzaak van het ontstane letsel bij u of uw vakantiehuis ligt.

 

 

Het Minor Damage Concept

Het Minor Damage Concept betekent dat NOVASOL de kosten vergoedt van een reparatie of vervanging tot EUR 135, waarbij uiteraard wel enkele regels gelden. U hoeft bij kleine schades tot dit bedrag uw eigen verzekeringsmaatschappij dus niet in te schakelen en het schadebedrag evenmin in rekening te brengen bij uw gasten. NOVASOL streeft ernaar om ontevredenheid of onenigheid tussen gasten en huiseigenaren te voorkomen bij vertrek door een ontstane kleine schade.

Hoe werkt het?

Het enige wat u als huiseigenaar hoeft te doen is bij aankomst samen met de sleutel het schadeformulier aan de gasten te overhandigen. Mocht er tijdens hun verblijf een kleine schade ontstaan, dan dienen zij het formulier in te vullen en ondertekend bij vertrek bij u in te leveren. De verwerking van het formulier bij NOVASOL gaat snel. Als de reparatie hoger is dan EUR 135, dan zal uw eigen verzekering of de NOVASOL Huiseigenarenverzekering waarschijnlijk de schade (deels) dekken.