search

Vakantiehuis in Helsinki

Helsinki is de hoofdstad van Finland met een internationale atmosfeer en sfeer aan zee, waardoor het een geweldige vakantiebestemming is. Helsinki zelf heeft ongeveer 600.000 inwoners, maar het aantal inwoners in het grootstedelijk gebied is bijna drievoudig. Met andere woorden, een kwart van de Finse burgers woont in het grootstedelijk gebied. Helsinki staat bekend om zijn design en goede restaurants. Leuke cafés en restaurants aan zee zijn te vinden in het centrum, dus geniet van de schoonheid van de natuur in het hart van de metropool.  Vakantiehuizen in Helsinki en omgeving bieden ook geweldige mogelijkheden voor stedelijk strandleven. Het populairst is het strand in Hietaniemi, maar er zijn bijna overal fantastische kleinere rotsstranden en zandstranden.

Helsinki

 

Natuurrijk Helsinki

De hoofdstad van Finland ligt aan de Finse Golf, een langgerekte baai in het zuiden van het land. In de winter is het daar erg koud, maar met de juiste kleding kan een bezoek aan de stad een echt avontuur zijn.

Als je je vakantie doorbrengt in een vakantiehuis in Helsinki of een appartement in dit gebied, geniet je van de prachtige natuur omringd door meren en bossen. Hier kun je vissen, zwemmen, kanoën en wandelen. De rust van de natuur en de eenvoud van de omgeving zijn ideaal voor een visvakantie of een gezinsvakantie in een vakantiehuis in Helsinki.

 

Wat te doen?

Helsinki is een veelzijdige stad die plezier beleeft aan een divers cultureel aanbod. Als je je vakantie in Helsinki wilt doorbrengen, overnacht dan in het centrum van de stad omdat de meeste bezienswaardigheden zich daar bevinden. Er zijn ook eetgelegenheden, zoals bars en restaurants, evenals uitgaansgelegenheden in de directe omgeving. Veel is te voet te bereiken, waardoor het openbaar vervoer vermeden kan worden. Op deze manier kun je ook wat geld besparen. 

Het fijne voor bezoekers is dat bijna alle musea gratis toegang bieden op bepaalde dagen van de week en op bepaalde tijden van de dag. Liefhebbers van architectuur moeten een kijkje nemen bij de Temppeliaukio-kerk in Etu-Töölö, die in de jaren zestig in een granieten rots uitgehouwen was. Ook interessant zijn de kathedraal van Helsinki, de Uspenski-kathedraal en het Kiasma Museum of Modern Art. 

 

Vakantiehuis in Helsinki

Een vakantiehuis in Helsinki in de regio Helsinki biedt voldoende ruimte voor het hele gezin of een grotere groep vrienden en is perfect voor een ontspannen vakantie in de natuur. Voor degenen die van een actievere vakantie houden, zit je je misschien beter op je plek met een appartement in Zuid-Finland dat zich direct in of nabij de hoofdstad Helsinki bevindt.