search

Vakantiehuis in Durrës

Oost-Europa wordt vaak vergeten als je op zoek bent naar een plek om de zomervakantie door te brengen, maar dit is een grote vergissing. Albanië is zowel goedkoop, warm en gezellig - dus is het zinvol om een ​​vakantiehuis in Albanië te huren, hetzij op de kust aan de Adriatische Zee in het westen, in het heuvelachtige landschap van bergen in het midden van het land, of door het enorme meer van Ohrid in het oosten. Dürres is echter een perfecte vakantiebestemming. Heb je de honden mee op vakantie genomen, zul je er geen spijt van hebben dat je een vakantiehuis in Dürres huurt. In Dürres kun je strandvakantie en stedentrip combineren, dus neem zwemkleding en vakantiegeld mee, want die heb je tijdens je vakantie in Albanië nodig.

 

Gezinsvakantie in Dürres

Als vakantieganger in Dürreszult u zich niet vervelen. In het Albanese resort kunt u vakantiehuizen en vakantieappartementen met toegang tot het zwembad huren, waar je voor het ontbijt een duik kunt nemen of een paar baantjes kunt zwemmen. Met een vakantiehuis in Dürres bepaal je zelf hoe jij je vakantie indeelt in Albanië. Jij bent het die beslist of je een volledige dag op het strand wilt of naar het centrum wilt gaan.

Het centrum van Dürresis gebouwd rond de jachthaven, van hieruit kun je de stad in reizen door de gezellige winkelstraat met aan weerszijden winkels. Als je langs het water naar het noorden gaat, stap je op de mooiste boulevard. Hier heb je een geweldig uitzicht op de Adriatische Zee aan de ene kant en heerlijke restaurants en cafés aan de andere kant. Richting het zuiden kom je bij het mooiste zandstrand met mooi kalm water. In de afgelopen jaren is Albanië een erkend resort geworden, omdat de Europese bevolking de prachtige stranden van de Adriatische Zee en de goedkope prijzen voor eten en wijn heeft opgemerkt. Het is vooral aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen om een ​​vakantiehuis in Albanië te huren. Het strand van Dürres is enkele kilometers lang en er is ruimte om te ravotten in het schone fijne zand zonder de omliggende zwemmers te storen.

Historisch Dürres 

Het is geen geheim dat Durrës een heel oude stad is. De stad werd gesticht in 627 voor Christus en heette toen Durraza, waarvan de huidige naam afkomstig is. In de nasleep waren kuststeden een belangrijk onderdeel van de handel in heel Europa, waardoor het Albanese vakantieresort populair was voor vele rijkdommen. Zowel de Grieken en het Romeinse Rijk heeft de belangrijke handelsstad, die heeft ook zijn stempel op Durrës vandaag vertrokken, waar de ruïnes blijven opduiken binnengevallen. Dus wil je een vakantie met veel geschiedenis en architectuur, dan is Durrës de perfecte stad

 

Wat te doen in de buurt van je vakantiehuis in Dürres 

Begin uw historische reis van Durrës Archeologisch Museum, waar je een duizend jaar terug in zal nemen tijd. Je wordt begeleid door de historische tijdlijn, waar je zult ontdekken hoeveel beïnvloeding de binnenvallende landen in Albanië hebben gehad, maar eigenlijk ook de Durrës' kunst, cultuur en architectuur. Na een drukke dag in het museum, is het tijd om het prachtige Albanese resort te ontdekken, dat op een heleboel prachtige architecturale overblijfselen ligt. Begin je reis aan de Byzantijnse Macellum, een grote cirkelvormige ruimte versierd met prachtige Romeinse zuilen.

Vervolg je architecturale reis naar de nieuw gevonden amfitheater dat met een beetje geluk is gevonden in 1966. Het amfitheater is de erfenis van de byzanske hoogtijdagen in Durrës . Het oude theater heeft ook een wereldberoemde muur versierd met prachtige mozaïeken, die het hele jaar door veel toeristen aantrekt. Beide monumenten van de stad zijn prachtig en zijn zeker een bezoek aan elk.

 

Ontdek de prachtige natuur van Dürres vanuit je vakantiehuis

Pak de tassen en trek de wandelschoenen aan dicht bij je vakantiehuizen in Durrës en vind het mooiste landschap. Rijd naar de bergen een beetje het binnenland in, waar er gemarkeerde wandelpaden zijn in verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Natuurliefhebber of niet, een excursie naar Divjaka-Karavasta National Park is een ervaring die je gewoon niet mag missen. De locatie van het park, op slechts een paar honderd meter naar de Middellandse Zee, alsmede gematigde klimaat van Albanië, zorgen de flora en fauna voor de groei van het park. De bergrug naar de zee vormt kleine lagunes met kristalhelder blauw water en rustige stranden. De rivieren en de kleine lage meren bieden goede leefomstandigheden voor de groei van verschillende planten, zoals heide en eiken. Tijdens je reis rond het park zal je bovendien archeologische vondsten tegenkomen die van grote historische, culturele en archeologische waarde zijn.

Zelfs als je op vakantie bent in Albanië, ga dan niet op zoek naar een heerlijk Italiaans diner en je kunt een veerboot nemen vanuit Durrës. Er zijn verschillende veerboten vanuit de haven en je kunt bijvoorbeeld naar Bari of Ancona aan de oostkust van Italië varen. Bari is de mooiste havenstad aan de oostkust van Italië. De stad is verdeeld in een oude middeleeuwse wijk met kleine kronkelende straatjes en bars en een nieuwe wijk met uitgestrekte straten, pas gerenoveerde huizen en chique kledingwinkels.