search

Vakantiehuis aan het Ohrid meer

Albanië is voor velen nog een onbekende vakantiebestemming, maar de vakantiegangers van het land zijn altijd gefascineerd door het prachtige landschap, het overweldigde historische verleden, adembenemende kunst en cultuur en de zeer lage prijzen. Het is een ideale omgeving voor diegenen die graag onbekende plekken willen verkennen vanuit een vakantiehuis in de prachtige stad Pogradec, die direct aan het prachtige meer van Ohrid ligt. Wat Albanië zijn toeristen naar het land lokt, is de wonderbaarlijke natuur die nergens anders in Europa te vinden is. Het huidige meer van Ohrid is omgeven door twee bergketens, waardoor het uitzicht op het meer absoluut adembenemend is. 


Vakantiehuis aan het Ohrid meer -  panoramisch uitzicht

Vanuit de appartementen in Pogradec heeft u uitzicht op het meer van Ohrid of op minder dan 150 meter van het water, waardoor een vakantieappartement in Pogradec een ideale vakantiebestemming is als u op korte afstand van zowel het strand als de stad wilt. Mis het Ohrid-meer niet, want het meer is schoon en geweldig om in te zwemmen. Op uw vakantie aan het meer is het mogelijk om boten te huren, zodat u op het meer kunt varen en kunt genieten van de prachtige omgeving. Ervaar de culturele verschillen van de steden , het meer ligt in het midden van de grens tussen Macedonië en Albanië. Dit heeft ertoe geleid dat twee culturele patronen zijn samengevoegd en een werkelijk unieke samenleving hebben gecreëerd. In en rond het meer van Ohrid vind je een uniek en gewaardeerd ecosysteem die van groot belang is voor Europa, wat sinds 1979 heeft geleid tot een plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het ecosysteem is ongeveer 32 kilometer lang en vol met spannende historische en architecturale overblijfselen, dus er is genoeg te doen vanuit je vakantiehuis in Albanië en omgeving. Stap in de auto en volg de kustlijn langs de oever van het meer van Ohrid, hier zullen leuke kleine stadjes zijn, één voor één, en de mensen zullen je met open armen ontmoeten.

 

Vakantie aan het meer van Ohrid

De grootste stad van het meer van Ohrid in Albanië is Pogradec, een populaire toeristische bestemming voor Macedonië en Albanezen. Pogradec heeft de mooiste promenade aan zee, waardoor je bijvoorbeeld gemakkelijk kunt wandelen of langs kunt rennen. Vanaf het meer gaan er aangename straten naar de stad met winkels en restaurants aan beide kanten, dus neem je winkelfeest of neem een ​​snelle lunch, Pogradec is de plek voor jou. Uw vakantiewoning is centraal gelegen in Pogradec, op korte afstand van de spannende attracties van de stad. Bezoek onder meer de Pogradec Art Gallery, waar werken van beroemde Albanese kunstenaars of het Pogradec Museum zijn gehuisvest, met antiek en historische geschriften uit het verleden van de Albanese stad. Ben je meer geïnteresseerd in religie, ga dan naar de twee orthodoxe kerken en moskeeën, gelegen in de oude en nieuwe wijk van Pogradec. Als u niet genoeg hebt van de natuur, huur dan fietsen en rijd naar het prachtige Driloni National Park, gelegen op 4 kilometer van het stadscentrum. Hier vindt u een avontuurlijk park vol met prachtige bloemen en bomen en kleine loopbruggen over kronkelende beekjes. Het is vanzelfsprekend om een ​​picknickmand mee te nemen en te genieten van uw eten bij mooi weer. Zoals ik al zei, het is bijna onmogelijk om je te vervelen als je op vakantie in Albanië, dus pak je koffer en boek een vakantiehuis in Albanië.


Bezienswaardigheden aan het Ohrid - de vele schatten van Albanië

Ohrid meer is een attractie op zich: badder in helder zoet water van het meer, gooi de hengel in het water, vaar in een boot of probeer de watersport. Dit is slechts een klein deel van wat het meer te bieden heeft. Dicht bij uw vakantieappartement aan het meer van Ohrid ligt een zee van bezienswaardigheden en attracties.

Neem de auto en rijden naar de Macedonische stad van Ohrid, die mooi monumenaire gebouwen en een prachtig centrum van de stad met goede restaurants en winkels herbergt. Wanneer je vanuit je appartement in Pogradec in Ohrid rijdt, is het sterk aanbevolen om te stoppen bij de kleine schiereiland Lin, waar je een fenomenaal uitzicht over het meer van Ohrid hebt.

Op het schiereiland vind je grote mozaïeken van de Byzantijnse basiliek van 700-500 voor Christus. De Mozaïeken zijn zo opmerkelijk en uniek dat de site op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst.