search

Vakantiehuis in Sarandë

Sarandë is een klein stadje in het zuiden van Albanië in een prachtige baai tussen de Ionische Zee en de bergen. Het staat bekend om zijn prachtige stranden en de helderblauwe zee, die vooral interessant is voor duikers vanwege de diversiteit van planten en dieren. De stad Sarandë ligt op slechts 26 kilometer van de grens met Griekenland die je perfect kan bezoeken vanuit je vakantiehuis in Albanië.

Vakantiehuis in Sarandë met uitzicht

 

Geschiedenis van Sarandë

In het Grieks betekent Sarandë 40, en verwijst naar het geheugen van de veertig krijgers die op brute wijze werden gedood door de keizer Licinius, omdat ze niet willen afwijken van hun christelijk geloof. Zij behoorden tot de 12e Romeinse legioen, werd het legioen gewapend met licht en de mensen en de kerk heilig verklaard en hun eer bouwde vele kerken. Om dezelfde reden is nummer 40 een heilig getal in het christendom. Sarandë is gebouwd in de vorm van een amfitheater, dat uit drie parallelle paden bestaat. Vier stromen water van de top van de heuvel naar de stad en zijn promenades. Drie rivieren stromen door Sarandë, die Bistrica, Pavlla en Kalas zijn.
attracties

 

Bezienswaardigen in Sarandë

In het zuidoostelijke deel van de stad is er een fort Lekures, dat een prachtig uitzicht op de stad biedt. Na 1990 werd de stad ingericht in een moderne stijl, werden hotels gebouwd en een wandelpad met palmbomen. Als gevolg van het milde mediterrane klimaat, uitstekende locatie aan de Ionische kust en tal van culturele bezienswaardigheden, Saranda is uitgegroeid tot een van de meest interessante toeristische plaatsen van Albanië, dat trekt elk jaar meer en meer toeristen. Wat interessant is, is dat Saranda meer dan 300 zonnige dagen per jaar heeft, wat een goede reden is om een ​​vakantielocatie te kiezen. Toeristisch centrum, Saranda plaats veranderd in een toevluchtsoord voor toeristen en reizigers, een nieuwe weg tussen Saranda met plaatsen langs de kust, die in grote mate heeft bijgedragen aan de toename van het aantal toeristen.

Bekende ''Blue Eye'' - Syri en Kalter, een bron van water en natuurlijke fenomeen dat je moet bezoeken, terwijl u op vakantie bent in Albanië. Het ligt nabij de stad Muzinë op een hoogte van 177 meter. De diepte van de diepte boven de vijftig meter staat bekend om het helderblauwe water dat bubbels uitzendt. Onder de bron bevindt zich een meer van 9 hectare, en tegelijkertijd is het de bron van de rivier de Bistrica die uitmondt in de Ionische Zee. In de buurt van de bron zijn er restaurants waar u verschillende traditionele specialiteiten kunt proeven.

Naast zijn natuurlijke schoonheid, biedt Albanië tal van culturele bezienswaardigheden. U kunt een bezoek brengen aan de nabijgelegen archeologische vindplaats Butrint of het 11e-eeuwse klooster van St. Nicholas. Het klooster omvat een complex van unieke gebouwen. Je zult enkele van de mooiste kleine zandstranden met eilandjes in Xamil vinden.

 

Gastronomie

De Albanese keuken is herkenbaar aan een uitzonderlijke smaak en wordt beïnvloed door de geografische ligging, de Turkse, Griekse en Italiaanse keuken. Seafood, vooral schelpdieren moeten proberen terwijl u in Saranda, omdat hier mensen op te heffen schelpdieren en de landbouw, dus je met venusschelpen zeker in staat zijn om de verse groenten te genieten. Onder de favoriete frisdrank Albanezen zijn "boza" (een verfrissend drankje gemaakt van maïs), die is de meest voorkomende drank in het noorden van Albanië, met name in Kukes, evenals "Rehan" drankje van het sap van de druif, die typisch is voor het centrale deel van Albanië. Skenderbeg is een beroemde Albanese cognac van uitzonderlijke smaak.

 

Jouw vakantiehuis in Sarandë

Kies accommodatie uit ons aanbod en geniet van de magie van de Albanese keuken, de natuurlijke schoonheid van Saranda en haar omgeving, breng een onvergetelijke vakantie in Albanië door!