search

Vakantiehuizen in Tirana

Overweeg je een vakantie in Albanië? Het land blijft een minder bekende bestemming, maar er zijn veel goede ervaringen. Jouw eerste vakantie in Albanië zou in het gebied rond de hoofdstad kunnen zijn: Tirana.

Tirana is de hoofdstad van Albanië, een stad die vaak wordt vergeten als we kiezen als we een stedentrip willen laten maken, maar het is geen geheim dat Albanië het communistische verleden achter zich wil laten. Echter maakt hun verleden maakt de stad desalniettemin tot een interessante Europese reisbestemming. Hoewel het land bij de Noord-Europeanen bekend staat als een van de armste landen van Europa, voel je al snel de steeds verdergaande globalisering van de Albanese hoofdstad, die te zien is in grote aantallen Mercedes en een meer West-Europese jurk.


Ervaar Tirana op één dag - de bezienswaardigheden

Als jtijdens je vakantie naar Albanië in Tirana bent aangekomen, wordt het ten zeerste aanbevolen om te beginnen bij de Sheshi Skenderbej, gelegen in het hart van Tirana. In het midden van de grote zaal staat een standbeeld van de Albanese Skanderbeg, waar de plaats naar is vernoemd. Links zie je de oudste moskee Tirana Et`hem Bey staan. Hier moet je de schoenen uittrekken voordat je de monumentale kamers binnenstapt die zijn versierd met de mooiste architectuur en mooie decoraties. Naast de moskee is een klokkentoren uit 1820, met uitzicht over Sheshi Skenderbej.

Mocht u de binnenste winkelstraat hebben gemaakt, dan wordt het onlangs gerenoveerde voetgangersgebied Rruga Murat Toptani gevolgd door prachtige restaurants en cafés aan beide kanten. Aan het einde van de straat bevindt zich het grote winkelcentrum Toptani Shopping Center en het Albanese parlementsgebouw. Na een beetje winkelen is het ten zeerste aan te bevelen om de straat naar de rivier te volgen, waar je het bewaard gebleven wandelpad Ura e Tabakëve uit de 19e eeuw vindt, verborgen achter restaurants en gebouwen.


De Albanese geschiedenis

Geschiedenis-geïnteresseerd of niet, bij het huren van een vakantiehuis in Tirana, zult u geen spijt krijgen van een bezoek aan het historische Bunk Art Museum, dat in 2014 werd geopend. Het museum is gebouwd in de voormalige dictator Enver Hoxha van Albanië. De bunker heeft 5 verdiepingen met 106 kamers, die nu zijn omgebouwd tot een historisch kunstmuseum. Het museum bevat kennis over het communistische leger en het leven van Albanië onder dit regime. Als je denkt dat dit interessant is, ga dan verder met je museumbezoeken in Bunk'Art 2, die de geschiedenis van het Albanese ministerie van Binnenlandse Zaken van 1912 tot 1991 heeft gereconstrueerd en de geheimen onthult van de toenmalige politieke politie, Sigurimi. Na een dag in de geschiedenis, ga je naar huis en vul je de depots aan.


Als je het Albanese communistische regime niet kunt laten gaan, ga dan naar de National Gallery Galeria Kombëtare e Arteve, waarvan wordt gezegd dat het een van de meest populaire attracties in Tirana is. De galerij van meest gewilde tentoonstelling is de Albanese sociaal realisme, die de arme Albanese gemeenschap onder het communistische regime, in aanvulling, de galerie ook wisselende tentoonstellingen. De galerij is absoluut een bezoek waard. Loop eens door Tirana naar de orthodoxe kathedraal. Een vreemd, maar interessant en prachtig gebouw die je moet bezoeken.

 

Geniet vanuit je vakantiehuis in Tirana

Elk vakantieoord heeft een gezellige markt met verse producten, en dat is wat je zult vinden op de grootste markt van Tirana, de Pazari in Ri, gelegen vlak bij de grote rotonde ten oosten van Sheshi Skenderbej. Hier vind je Albanese specialiteiten en verse groenten en fruit, vlees, kaas, olijven en nog veel meer. Na een tussendoortje in de middag is er niets zo gezellig als een reisje naar het grote park van de stad, Parku in Madh, waar de inwoners van de hoofdstad op zoek zijn naar een rustpauze. Maak een wandeling in het park en ga op een van de banken zitten met je lekkernijen en observeer de vissers aan het meer. 's Avonds ga je weer voldaan terug naar je vakantiehuis in Tirana.