search

Vakantiehuis in Vlorë

Gooi de vooroordelen in het water en ontdek de vele ervaringen die je te wachten staan ​​op vakantie in Albanië. Door een vakantiehuis in Albanië te huren, bevindt u zich midden in een warm klimaat, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30 graden in de zomermaanden. In het prachtige havenstadje Vlore heb je de mogelijkheid om tegelijkertijd een strandvakantie en een stedentrip te maken. Met een haven aan de Adriatische Zee heb je zowel toegang tot de stad, de haven en prachtige zand- en kiezelstranden. De havenstad Vlorë is de op één na grootste havenstad van Albanië en is zeker voelbaar als je aankomt in de stad. Het middelpunt van Vlorë is de prachtige haven waar wegen uit zowel het noordelijke, zuidelijke als oostelijke deel van het land samenkomen. Vanuit de haven kunnen de bezoekers van Vlorë gaan winkelen, naar het strand gaan, lunchen of de veerboot naar de oostelijke havensteden van Italië overslaan. Met een vakantiehuis in Vlorë is er iets te doen voor het hele gezin.

 

Vakantie in Vlorë - Albanië

Beschermd door het gebergte Karaburun en het eiland Sazan ligt de prachtige stad Vlorë, die haar bezoekers keer op keer imponeert. De stad is de toegangspoort tot de gewilde Albanese Rivièra, die ongeveer anderhalve mijl naar het zuiden rijdt. Gebruik de eerste vakantie in de Albanese badplaats om de brede boulevard met palmbomen aan beide zijden te bewandelen. Tijdens de wandeling kun je genieten van het prachtige berglandschap in het oosten. In deze straat vind je ook verschillende winkels en restaurants, dus de zomergrot zal worden vernieuwd, deze straat is een goede plek om te beginnen. Neem je strandtas met badkleding mee en probeer een van de stranden aan de Adriatische Zee. Met name de baai van Vlorë is het diepste, langste en mooiste strand aan de Albanese kust. Het 19 kilometer lange strand maakt indruk met zowel kindvriendelijke zandstranden en kiezelstranden voor liefhebbers van kristalhelder blauw water. Het verleden van de mooie stad is niet altijd een dans van rode rozen geweest, Albanië is overgenomen en geregeerd door verschillende machten in Europa. Dit heeft een belangrijke stempel gedrukt op de Albanese cultuur en architectuur die nog steeds wordt gezien bij een bezoek aan de stad.

Vakantiehuis in Vlorë

 

Het eiland Narta Lagune in Vlorë

Ga naar het eiland Narta Lagune. Het eiland is bedekt met dennenbomen en is een belangrijke toeristische trekpleister omdat het eiland het bewaarde Byzantijnse klooster Zvërnec uit de 13e eeuw herbergt. Na een bezoek aan het eiland Zvernec moet je de tijd nemen om Narta lagune natuur te ontdekken, die een unieke flora en fauna heeft. De lagune staat vooral bekend om hun biodiversiteit en de productie van zout en wijn. Tijdens uw excursies in de natuur wordt het ten zeerste aanbevolen om een ​​tas met badkleding mee te nemen, omdat je nooit weet wanneer je langs een prachtig Albanees strand zult komen.
Tijdens uw vakantie in Vlore, is het een must om Vlore's mooiste uitzicht te bezoeken: Kuzum Baba, dat ook het hoogste punt van de Vlorë is. Op het terras heb je uitzicht op de hele stad Vlorë en op het omliggende platteland, waaronder de baai van Vlora. De plaats is vernoemd naar de spirituele leider van Bektashi, Quzum Baba, die verondersteld werd ter plaatse begraven te worden.

 

Huur een vakantiehuis in Vlorë en ontdek de geschiedenis

Geschiedenisenthousiast of niet, tijdens je vakantie in Vlorë, kunt je niet ontsnappen aan de vele monumentale gebouwen en de oude ruïnes van kastelen. Een zeer populair gebouw is de Muradie-moskee, een Albanese cultuurmonument gebouwd in 1537 onder het Turkse regime. De moskee is bijzonder uniek, omdat het dezelfde architect was die de prachtige moskee van Istanbul heeft gebouwd.

Spring op de fiets en start 380 meter boven de zeespiegel naar Kanina Castle, gelegen aan de kant van de berg Shushica. Er wordt gezegd dat het kasteel zou zijn gebouwd op zijn beurt door alle vijf landen - Illyrian, Romeinen, Venetianen, Byzantijnen en Ottomanen.

Vlorë was de eerste stad in Albanië die onafhankelijkheid bereikte en een historische roem heeft op de stad. Bezoek het Selvstændighedsmuset "Muzeu Kombëtar in Pavarësisë", die een goed beeld van de Albanese harde strijd in 1912 geeft voor de vrijheid en onafhankelijkheid.  Bij het huren van een vakantiehuis in Albanië zal de geschiedenis van het land de straten vullen en dat is juist een van de dingen die het land zo interessant maakt om te bezoeken.