Evenementen in België

Evenementen in België, een land waar je je niet snel zult vervelen

Tijdens je vakantie in België zorg je zelf dat deze onvergetelijk wordt. Dat kan op verschillende manieren, met verschillende soorten activiteiten. Vakantie in de Ardennen tussen het groen, misschien een bezoek aan een van de steden, waarbij culturele uitstapjes centraal staan of wellicht kies je voor een vakantie met een culinaire invalshoek. Een ding is zeker, er is voldoende te doen in dit vakantieland. Verschillende evenementen in België zijn ook zeker een bezoek waard. Omdat er zoveel dingen die leuk zijn om te zien, te doen of te beleven in België hebben we een aantal van de hoogtepunten voor je op een rij gezet. Tijdens een vakantie in Wallonië of Vlaanderen zijn dit aanraders van ons, mis ze niet!

Historische en culturele verrassingen

Naast de specifieke evenementen die er plaatsvinden is het ook een land waar je tijdens je vakantie andere zaken kunt ontdekken en ‘proeven’. Op historisch en culinair gebied bijvoorbeeld biedt het land een wereld van verrassingen en ontdekkingen. De bekende historische steden als Antwerpen, Brugge, Gent en Mechelen worden veel bezocht door toeristen en in deze steden vindt je dan ook de meest uiteenlopende plekjes  en hot spots waar je de beroemde Belgische bieren kunt proeven en je smaakpapillen kunt laten verwennen door de beste Vlaamse en Waalse chefs.

 

 

Alle populaire festivals en evenementen op een rijtje

1) Belgische festivals; Rock Werchter

Het gehele jaar door zijn in, vooral Vlaanderen, muziekfestivals te bezoeken. Een van deze festivals is Rock Werchter, dat sinds de jaren tachtig vele bezoekers trekt naar het dorpje Werchter, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Rotselaar. Dit zeer beroemende festival is ook door de noorderburen druk bezocht en vindt ieder jaar plaats in het laatste weekend van juni of het eerste weekend van juli.  Het genre is pop-rock.

 

2) België een fietsland? Ja!

Uit onderzoek blijkt dat België de 6de plaats heeft bereikt op de lijst met meest fietsvriendelijk fietslanden van de EU. Denemarken wint en ook de andere Scandinavische landen doen het erg goed naast Nederland en Duitsland. Er wordt gekeken naar fietsgebruik, toerisme, de verkoop van fietsen en de erkende belangenorganisaties voor fietsers. Het netwerk is in de loop van de jaren sterk vooruit gegaan en er zijn vele routes te vinden. Wanneer je in een vakantiehuis in de Ardennen verblijft, bevind je je al snel midden in de prachtige natuur en heuvelachtige bossen waarin je heerlijk kunt mountainniken of mooie fietstochten kunt maken. Maar ook in Vlaanderen kun je een uitgebreid netwerk aan mooi aangelegde fietsroutes vinden. In de Vlaamse provincies zijn dat bijvoorbeeld de Brouwersroute van 51 km startend in Rotselaar, de Middenkustroute van 43 km die begint in Oostende of de Bloemenroute van 48 km, startend in Dilbeek, een dorp in de Groene Gordel. Een fietsvakantie vanuit een vakantiehuis is ideaal. Je start namelijk wanneer je zelf wilt en komt weer thuis als jouw fietsdag ten einde is.  

 

3) Gentse Feesten

Een bezoek aan Gent is in de basis al meer dan de moeite waard tijdens je vakantie in jouw Belgische vakantiehuis. Naast een bezoek aan diverse,  historische monumenten kun je er heerlijk eten, lekker shoppen en een mooie rondvaart doen, die je de stad vanuit een verrassend perspectief laat beleven. De stad biedt tijdens de Genste feesten het decor van een 10-daags durend, bijzonder evenement welke voor het eerste plaatsvond in 1843! Wat toen nog klein begon is door de jaren heen uitgegroeid naar alle wijken en gebieden rondom de binnenstad waar altijd een zeer bijzondere sfeer hangt. Gratis muziek, straattheater en honderden andere binnen- en buitenactiviteiten zijn te bekijken/beluisteren en ontdekken. Intussen is dit grootse evenement zeer beroemd in België en Nederland en wordt het gezien als een van de grootste culturele evenementen van België.  

 

4) Ronde van Vlaanderen

De Vlamingen zijn een fanatiek wielervolk. Niet alleen om zelf uit te oefenen, maar vooral ook om mee te beleven. De intussen beroemde Ronde van Vlaanderen is een wielerwedstrijd die gehouden wordt voor beroepsrenners in Vlaanderen. Het is een echte klassieker geworden, voor het eerst gestart in 1913. De fanaten onder de wielerliefhebbers hunkeren naar geen wielerronde zo erg als naar deze wedstrijd. De Ronde van Vlaanderen wordt jaarlijks gereden op de 14de zondag van het kalenderjaar. Half Vlaanderen loopt uit op deze dag, dat is een lust om mee te maken. Wil je deze wedstrijd eens live meemaken, boek dan eens een (mini)vakantie naar de Vlaamse Ardennen. Ons aanbod van vakantiehuizen in Vlaanderen is er zeer divers.

 

5) Vakantie aan de Vlaamse kust

Het is een uitgebreid  gebied, de kust van België. Maar liefst 13 badplaatsen telt deze regio in West Vlaanderen, welke zich bevinden in tien kustgemeenten. Op de kaart gelegen van De Panne tot Knokke-Heist. Laatstgenoemde is misschien we de meest bekende plaats als het gaat om vakantie vieren aan de Belgische kust. Ook hier zijn tal van evenementen te doen, van het voorjaar tot in september. De reuzenfeesten in De Haan bijvoorbeeld. Een evenement met een uniek karakter. Met een knipoog naar de visserij komen er ongeveer 50 reuzen uit binnen-en buitenland die worden geshowd, ondersteund door diverse muziekgroepen. Dit evenement in Vlaanderen vindt plaats in juli, perfect te combineren dus met een zomervakantie aan de kust. Van juni tot september heeft ook Oostende iets bijzonders te bieden, namelijk de zandsculpturen die er speciaal voor deze tentoonstelling zijn gemaakt. Een parcours met sculpturen, als je het loopt is het ongeveer een kilometer lang en het evenement is ook voor rolstoelen toegankelijk. 

 

Vakantiehuis in België

Uiteraard is er nog veel meer te zien en te beleven in België. Veel te veel om hier allemaal op te noemen. Wanneer je op vakantie gaat in België ben je dus verzekerd van tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Zoek en boek daarom je ideale vakantiehuis in België en bezoek een van de aanbevolen evenementen.

Ons aanbod appartementen en vakantiewoningen in België is gevarieerd, van landelijk gelegen huizen op grote landerijen tot grote villa’s waar je kunt genieten van allerlei (luxe) faciliteiten. In de buurt van deze vakantiehuizen is in iedere regio wat te doen, een aantal van de belangrijke hoogtepunten en evenementen hebben we daarom voor je op een rij gezet. Veel vakantieplezier!